Ogólne > Rodzina ...
Pytanie na tematemat wyprowadzi do danii
roga:
--- Cytat: leo1 w 12 Gru 2016, 22:00:39 ---A teraz czasem przepisy sie nie zmienily odnosnie laczenia rodzin? i trzeba miec pobyt staly ktory uzyskuje sie w chwili obecnej po osmiu latach plus trzy lata po otrzymaniu tegoz pobytu zeby maz-zona mogla dostac pozwolenie na pobyt nie majac pracy.
--- Koniec cytatu ---
Nie mam zbyt duzo czasu na aktualizacje mojej wiedzy odnosnie tego wlasnie przepisu, ale ciekawe to o czym piszesz. Podziel sie z nami i podaj zrodlo tej bardzo waznej informacji. W zeszlym tygodniu pomagalem osobie wlasnie w tej sprawie, skladajacej wniosek OD1 i takiej informacji osoba ta nie otrzymala, a sam blankiet wniosku jest z data jego aktualizacji 18.11.2016.
roga:
--- Cytat: Syla12345 w 12 Gru 2016, 22:41:11 ---Dziękuję za odpowiedź czyli jak córka w Polsce chodzi do 2 technikum to tam nie ma szans na dokończenie szkoły.
--- Koniec cytatu ---
Oczywiscie ze moze sie dalej uczyc, ale moze najpierw nauczy sie jezyka na jako takim poziomie, a potem kontynuowac swoj kierunek nauki.
Syla12345:
Mąż niestety podczas pracy w Danii najwiecej miał kontaktu z Polakami dlatego jest trochę problem na początku życzliwa osoba pomogła Po załatwiać rodzinne i resztę niestety nie mamy już kontaktu z tą osobą dlatego prosiłam o pomoc a jeszcze mam pytanie jak zgłosi nas mąż do siebie dostaniemy potwierdzenie to wtedy muszę się udać do komuny mam to tak rozumieć i jaki czas to może potrwać aż dzieci zaczną szkołę w danii bo na potwierdzenie zgłoszenia czeka się koło 3 tygodni wyczytałam czy lepiej załatwić to będąc w Polsce.
Jomir:
Nie zapiszesz do szkoly, dopoki nie beda mialy cpr.
I odwortnie - jak dostaniesz cpr, kilka dni pozniej dostaniesz wezwanie do zgloszenia sie z dziecmi do szkoly.
Starsza corka, musi sie zapisac do szkoly jezykowej. Jak bedzie znala jezyk bedzie mogla kontynuowac nauke.
happybeti:
--- Cytat: Jomir w 13 Gru 2016, 15:39:15 ---Nie zapiszesz do szkoly, dopoki nie beda mialy cpr.
I odwortnie - jak dostaniesz cpr, kilka dni pozniej dostaniesz wezwanie do zgloszenia sie z dziecmi do szkoly.
Starsza corka, musi sie zapisac do szkoly jezykowej. Jak bedzie znala jezyk bedzie mogla kontynuowac nauke.
--- Koniec cytatu ---
Aczkolwiek mozna czasem trafic na uczynna Pania z Kommune :). Nam corke do dagpleje zapisala mimo braku CPR- "CPR dojdzie, a dziecko juz bedzie w kolejce " ;). Fakt, ze meldunek i "bevis for registering", czyli popularny "ophold" juz mielismy, czekalismy tylko na ten nieszczesny CPR.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej