Ogólne > Podatki
Ulga na dojazdy
daniaa:
Roga, Ty się nie przejmuj.
My podziwiamy,
na literówki nie zważamy,
a przede wszystkim doceniamy Twoje wypowiedzi podparte 48 letnim stażem :)
Mnie bardzo trapi to, że są Polacy którzy mają 8 letni staż tutaj... a żona i dom (a nawet dzieci) tam.... :(
jankow:
--- Cytat: daniaa w 07 Mar 2017, 21:49:51 ---Mnie bardzo trapi to, że są Polacy którzy mają 8 letni staż tutaj... a żona i dom (a nawet dzieci) tam.... :(
--- Koniec cytatu ---
Są i tacy, których dzieci lepiej znają listonosza niż ojca :). Nie wiem,... podziwiać czy współczuć :(
Swoją drogą single z PL mają prze.... w odpisach podatkowych w DK.
AleksanderX:
--- Cytat: kerad38 w 06 Mar 2017, 21:56:40 ---witaj Roga.nie bylem na forum juz dluzszy czas.ale niektore pytania rodakow po takim czasie pobytu w DK az irytuja. skat w zeszlym roku uniemozliwil mi wpisanie ulgi na dojazdy do polski i z powrotem do Dani.choc przez 8lat odpisywalem sobie dojazdy 9 razy do roku.w zeszlym roku napisalem pismo o wyjasnienie tej sprawy dlaczego juz nie moge posiadac tej ulgi.odpisano mi ze moje centrum zyciowe jest tylko w Dani bo tu mieszkam i pracuje.okej odpisalem,ale ze posiadam w polsce dom i zone.skat chcial ponownie akt slubu i zaswiadczenie o zameldowaniu w pl.dostarczylem te dokumenty(scan przes internet) i jest okej.zrobilem korekte w zeszlym roku i zwrocili mi to co zaplacilem w kwietniu.sprawa wyjasniona.i mam na pismie ze te wyjazdy do pl moge odliczac dalej w zeznaniach.pozostala mi tylko taka ulga w podatkach pracujac tu .pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Irytuja to takie głupie odpowiedzi twoje i kolegi roga i własnie to powoduje ze nikt tu nie prowadzi merytorycznej rozmowy roga odbiega od tematu zachwala sie tym jak to on sie dunski przez 40 lat nie zrobił a jak chodzi o główny temat to zacznie marudzic ze było juz wiele tematów na ten temat tak spamu jest pełno ale konkretnych odpowiedzi to nawet sie szukać nie chce jak mam czytać historie nie związane z tematem to łatwiej napisać cos nowego no fakt przepraszam zapomniałem ze Pan Jurek pomaga doradza ale własnie jak chcesz cos konkretnego to WYKUP WERSJE PREMIUM 500 dkk a tych innych spamerów którzy mądrzą sie po jakim czasie co nie powinno sie wiedzieć to powiem krotko, dziekuje.
Holger:
AleksanderX a to nie odpowiedz?
--- Cytat: roga w 02 Lut 2017, 20:55:01 ---...
Ja powiem tak. Osoba, ktora ci odpowiedziala "nie" ma w zupelnosci racje. Zapomnij o jakichkolwiek ulgach. Masz pelen obowiazek podatkowy dla Danii i twoje tzw. centrum spraw zyciowych jest w Danii....
--- Koniec cytatu ---
Ty poprostu chcesz uslyszec: Tak nalezy Ci sie .
jankow:
Słuchaj AleksanderX, kolega Roga jest autorytetem tutaj na forum i tyle ile on tu wiedzy zostawił nieodpłatnie to naprawdę tylko go podziwiać. Mi osobiście by się nie chciało. Też powyżej napisałem Ci, że kawalerowie i panny nie mogą liczyć na odpisy dojazdów do PL ponieważ ich tak zwane centrum interesów życiowych jest w DK. Koniec, kropka. A Ty zrobisz jak uważasz i wklepiesz co chcesz do Årsopgørelse 2016. Na pewno nie usłyszysz tu tego co chciałbyś usłyszeć jak napisał Holger.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej