Ogólne > Tłumaczenia
prośba o przetłumaczenie/wyjaśnienie pismo /Nemkonto
byłamwdanii:
Du skal oprette en NemKonto
Wiem że to dłuższy tekst ale moze ktos sie wypowie. X tego co przetlumaczyłam laickim okiem google chodzi o to że nie mam nemkonta i nie przeslalli mi wakcyjnego ? Wypeniałam dwa tygodnie temu formularz z danymi do nemkonta tj nr konta itd..wiec myslałam ze wszystko będzie w porzadku
Vi skriver til dig, da vi har forseqt at udbetale feriepenge til din NemKonto, men pengene
er kom met retur til FerieKonto. Det kan skyldes, at din NemKonto ikke lcengere er aktiv,
fordi du har skiftet bank. Det kan oqsa veere, at du aldrig har haft en NemKonto.
Du skal qere en af felqende, ter vi kan udbetale feriepengene til dig:
FerieKonto
Log pa www.nemkonto.dk. for at oprette elier eendre din NemKonto
www.borger.dklferiepenge
Czy ktos moze ogarnia te procedury? Móglby udzielić wskazówek co w takim wypadku nalezy zrobić?
Z agencji w której pracowałam otrzymałam dostałam formularz do wypelnienia który przelslałam na adres NemKonto Support ....
Pozdrawiam i bede wdzięczna za pomoc
maryo1977:
Hej
Cos wspominaja, ze nie masz aktywnego Nemkonta poniewaz zminilas bank i dlatego pieniadze wrocily do nich.
Nemkonto to takie "pod konto" glownego konta, gdzie instytucje panstwowe w Danii przesylaja pieniadze.
Kilka lat temu spotykalem sie z sytuacjami, ze trzeba bylo osobiscie udac sie do banku i poprosic o aktywacje Nemkonta. Robili to od reki i hula do dzisiaj :)
Powodzenia
byłamwdanii:
Ale gdy się ma konto w polskim banku też taką aktywacje mogą zrobić ?
Kiedy byam jakiś czas temu w swoim banku w POlsce Pani nie znała takiego zwrotu NEMKONTO :(
zpatentem:
Godne podziwu sa wasze wysilki w byciu bezradnym, to nie bank okresla czy konto jest nem tylko wy:
https://www.nemkonto.dk/Borger/NemKonto-for-borgere/NemKonto-i-udlandet
https://www.pwc.dk/da/nyt/hr/hrs-udenlandsk-bankkonto-som-nemkonto.html
a teraz tylko googletranslate....
roga:
--- Cytat: byłamwdanii w 13 Kwi 2017, 19:54:53 ---Czy ktos moze ogarnia te procedury? Móglby udzielić wskazówek co w takim wypadku nalezy zrobić?
Z agencji w której pracowałam otrzymałam dostałam formularz do wypelnienia który przelslałam na adres NemKonto Support ....
Pozdrawiam i bede wdzięczna za pomoc
--- Koniec cytatu ---
Niepotrzeban cala dyskusja. Sa 2sposoby: 1) taki jak podal "zpatentem" to zanczy samoobslugowo na stronie www.borger.dk" i 2) wyslac formulrz do Nemkonto support, o ile pamieta, adres w aalborgu I TO WLASNIE TEN fomularz KTORY DOSTALAS OD AGENCJI.-
Jezeli juz wyslalas ten formlarz, to teraz mozesz wejsc na strone ktora podal Zpatentem i sprawdzic czy juz cos sie dziejke. Na tej samej stromnie mozesz zawsze sobie zmienic sowje Namkonto na inne Nemkonto, np. konto qw Polsce. Nemkonto, to nie jest jakies podkonto, ale normalne konto, ktore tylko dostaje "nalepke" Nemkonta, do rozpoznania, zeby na to konta wplywaly rozne swiadczenia, nadplata ze Skat itp., a reszta to jak juz opisano wczesniej. Mozesz miec tylko 1 Nemkonto.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej