Ogólne > Tłumaczenia
prośba o przetłumaczenie/wyjaśnienie pismo /Nemkonto
roga:
--- Cytat: byłamwdanii w 14 Kwi 2017, 09:04:10 ---Kiedy byam jakiś czas temu w swoim banku w POlsce Pani nie znała takiego zwrotu NEMKONTO
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego mialaby znac, zwrot Nemonto (Latwe konto), to tylko tak sobie przyjeta nazwa okreslenia konta. Konto nadal jest kontem ze swoim numerem itp. Zasada funkcjonowania jest taka, ze jak ktos przelewa do ciebie pieniadze, to znajac twoj cpr.nr., podaje w przelewie tylko kwote i twoj cpr.nr.. nie musi znac twojego konta. Moze podac ale nie musi. Ty mozesz miec 10 kont bankowych ale w sowim banku okreslilas ze tylko to jedno konto (w Danii, w Polsce czy gdzie indziej), bedzie twoim Nemkontem do przyjmowania wplat. Jest to wedlug mnie bardzo dobre rozwiazanie. Przelewajacy nie musi kazdorazowo kontaktowac ciebie i pytac "a gdzie mamy przelac pieniadze?. Przyjda automatycznie na twoje konto (Nemonto).
byłamwdanii:
Dziekuje za wskazówki tak jak wspominałam Dania to dla mnie nowość uczę zbieram informacje wiem ze sporo nie wiem lecz chyba każdy tak kiedyś zaczynał.. i dlatego znalazłam sie na tym forum.. dziekuje za pomoc natomiast osobom które nie mają cierpliwości do żółtdziobów:) dziekuje za ich czas chyba lepiej żeby go spożytkowały w sposób bardziej dla siebie użyteczny .
W każdym razie sytuacja na dzień dzisiejszy wyglada tak ze moje NEMKONTO jest już zarejestrowane i aktywne w Duńskim systemie bardzo sie ciesze . Natomiast czy teraz powinnam jakoś zglosić do FERIENPENGE ze moje Nemkonto jest już aktywne ? Skoro raz próbowali wysłać pieniądze i one wróciły to czy beda próbowac znowu czy trzeba jakos im to po prostu zgłosić?
Z góry dziekuje za odpowiedź
Pozdrawiam serdecznie
Nawigacja
Idź do wersji pełnej