Ogólne > Podatki

polskie auto i duńskie auto

<< < (3/13) > >>

rebeliantus:
no a mnie właśnie dziś złapali na polskich tablicach ,autko nie oznakowane w srodku panowie skat + policja
odwiezli do domu zabrali dowod rejs. + tablice i kazali czekac az dostane cos od nich ,pytanie do znawcow lub osob
majacych podobny przypadek co przyjdzie i jaka ewentualnie przyjac linie obrony,dodam iz jestem tu ponad 1rok a auto jest zarejestrowane na mnie i na ojca ktory przebywa w Polsce :)))
dzieki za info ,pozdrawiam

turbo:
no stary to wpadłeś z całym impetem jak Polska śliwka w Duński kompot ;D nic nie da się zrobić zapłacisz co będziesz musiał i auto znów będzie do twojej dyspozycji tylko że już na duńskich blachach. możesz próbować tłumaczyć się ale oni i tak mają to w d...e. niektórzy twierdzą że można to obejść ale jak na razie nikt nie poparł swojej wypowiedzi twardymi faktami ;)

lilianka:
zabrali dowód rejestracyjny i tablice ? pierwsze słysze,jak urząd który nie wydał tego może coś sobie zabrać ... ( według mnie może to zrobić jedynie urzad komunikacji w PL , ale tomoje zdanie )hm bardzo ciekawe, słyszałam już o przypadkach zatrzyman, kar, ale o tym żeby coś zabierali ?

[Posted on: 04 Kwiecień  2009, 22:06:03]
słyszałam ze zaczęły sie kontrole,że jezdza pa Industriach i sprawdzają ...a z jakiego rejonu Danii jestes?

[Posted on: 04 Kwiecień  2009, 22:09:26]
p/s czy to oby na pewno był skat,a nie złodzieje samochodów ( hehe );))

turbo:

--- Cytat: lilianka w 04 Kwi 2009, 22:14:02 --- ...bardzo ciekawe, słyszałam już o przypadkach zatrzyman, kar, ale o tym żeby coś zabierali ? ...

--- Koniec cytatu ---
z tego co już zdążyłem się dowiedzieć w tym temacie to że z chwilą przerejestrowania auta z blach PL na blachy DK, Polskie blachy są niszczone. ale to przy rejestracji przy pobycie stałym a nie wiem jak jest z tymczasowym. po za tym już ktoś pisał na forum Poloniainfo.dk o łapankach Polaków przeprowadzonych przez Skat po których urzędnicy zabierali blachy. ale osobiście też słyszałem jedynie o mandacie oraz karze i zabranym dowodzie rejestracyjnym. nic o blachach. 

[Posted on: 04 Kwiecień  2009, 22:51:09]

--- Cytat: vera w 05 Wrz 2008, 18:44:35 ---luz blus enerdży pałer  ;D

ja mam tak samo i wg mnie szafencja gra , nie któorzy podobnie już robią   ;)

--- Koniec cytatu ---
Vera to powiedz mi na jakiej zasadzie to działa ???
masz Duńskie auto w Danii i Polskie auto a w Danii czyli, jedno z nich jest tu nielegalnie ???
wiec jeszcze mi odpowiedz że jak będę jechał autem na blachach PL do polski i np na autostradzie za Koldnig zatrzyma mnie policja skarbowa to niby co mam im powiedzieć ??? może coś w stylu   "...sorry bardzo ale ja mam tu duńskie auto ale teraz jadę polskim więc o co wam ludziska chodzi?" i może oni powiedzą "... sorry ale się pomyliliśmy przepraszamy za kłopot." i szafencja gra. oooj nie sądzę!!!

pawlos23:

--- Cytat: turbo w 04 Kwi 2009, 23:06:07 ---z tego co już zdążyłem się dowiedzieć w tym temacie to że z chwilą przerejestrowania auta z blach PL na blachy DK, Polskie blachy są niszczone.
--- Koniec cytatu ---
Nie są niszczone, ale przesyłane wraz z dowodem do Polski i to tylko za twoim pozwoleniem :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej