Ogólne > Podatki
polskie auto i duńskie auto
lilianka:
Ja napewno nikomu na trasie nie oddałabym blach i dowodu rejestracyjnego!!!!nawet gdyby zatrzymałaby mnie królowa Danii,a co jak ten skat sie nie odezwie? i Po ptokach, jakies inne autko tej samej marki ma dokumenciki ...
jeżeli chodzi o posiadanie 2 samochodów , tez zrobiłam mały wywiad i dowiedziałam sie że sa Tacy ludzie w o wiele lepszej sytuacji niż Ci co maja Tylko Polskie auto.w razie kontroli w czasie jazdy do Pl dobrze miec przy sobie dokumenty auta duńskiego , moga przymknąć oko. i słyszałam też że Skat troche inaczej patrzy na ludzi wywożacych cała kase do Polski niż na tych którzy coś inwestuja tu w Danii.
rebeliantus:
nikt nie odebrał blach i dowodu na ulicy tylko u nas pod domem,panowie powiedzieli, ze zrobia dla nas "przysługe" i odwiaza nas do miejsca zamieszkania okolo 15 km(w przeciwnym razie laweta),dodatkowo juz w domu wzieli lonsedle ,umowy o prace i dom wszystko odbylo sie wrecz w przyjacielskiej atmosferze ...... przesłuchania.
Pozdrawiam
vera:
--- Cytat: turbo w 04 Kwi 2009, 23:06:07 ---z tego co już zdążyłem się dowiedzieć w tym temacie to że z chwilą przerejestrowania auta z blach PL na blachy DK, Polskie blachy są niszczone. ale to przy rejestracji przy pobycie stałym a nie wiem jak jest z tymczasowym. po za tym już ktoś pisał na forum Poloniainfo.dk o łapankach Polaków przeprowadzonych przez Skat po których urzędnicy zabierali blachy. ale osobiście też słyszałem jedynie o mandacie oraz karze i zabranym dowodzie rejestracyjnym. nic o blachach.
[Posted on: 04 Kwiecień 2009, 22:51:09]
Vera to powiedz mi na jakiej zasadzie to działa ???
masz Duńskie auto w Danii i Polskie auto a w Danii czyli, jedno z nich jest tu nielegalnie ???
wiec jeszcze mi odpowiedz że jak będę jechał autem na blachach PL do polski i np na autostradzie za Koldnig zatrzyma mnie policja skarbowa to niby co mam im powiedzieć ??? może coś w stylu "...sorry bardzo ale ja mam tu duńskie auto ale teraz jadę polskim więc o co wam ludziska chodzi?" i może oni powiedzą "... sorry ale się pomyliliśmy przepraszamy za kłopot." i szafencja gra. oooj nie sądzę!!!
--- Koniec cytatu ---
Kolego zastanów sie co piszesz. Nikogo na autostradzie nie zatrzymuje SKAT to po pierwsze. Po drugie twója płaczliwa argumentacja usprawiedliwienia nie wiem czemu ma służyć.
rebeliantus co do ciebie to zapomniałeś dodać gdzie ciebie dokładnie trzasneli bo nie w mocno neutralnym miejscu. Tylko pewnie koło roboty , albo na miescie.
andrzeji:
Lilianko jakie inwestycje masz na mysli
Dlaczego ich wpusciles do domu ,mieli nakaz wejscia do niego
Ale jak to jest z tym pobytem tymczasowym
Czy auto mozna zarejestrowac nie maja meldunku w Dani
lilianka:
inwestycja to na pewno dom w Danii.Jak jest z tymczasowym pobytem to nie wiem. wiem natomiast ze rzadko kto ma pobyt stały, a każdy meldunek w Polsce, .. skata chyba to nie interesuje
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej