Ogólne > Podatki
polskie auto i duńskie auto
K3:
--- Cytat: lilianka w 05 Kwi 2009, 14:08:22 ---no tylko jak sama nazwa wskazuje te sklepy sa dla obywatelii Skandynawii. :) bez żółtej karty piwka nie sprzedadza.
--- Koniec cytatu ---
nazwy tak wskazują, bo Skandynawia jest najbliżej.... aczkolwiek sklepy są każdej osoby dokonującej "eksportu" poza granice Niemiec....
osobiście kupowałem tam pokazując tylko i wyłącznie polski paszport....
vera:
wczoraj pracując sobie w ogrodzie spiknałem się z sąsiadem na piwko i tak gadamy i się nagle pyta ile razy byłem kontrolowany na granicy. Odpowiedziałem ze raz i tylko chcieli dokumenty, na to on ze jego w ciągu ostatniego półroku zatrzymywali 24 razy. Pytali się jego o browar i koniec. A i tak browar z Polski wozi ;D
[Posted on: 05 Kwiecień 2009, 14:13:10]
--- Cytat: K3 w 05 Kwi 2009, 13:47:32 ---były szef... wystarczy ??
zresztą, na ten temat był też kiedyś artykuł w gazecie: zrobili łapankę na kabusewców, ze szczególnym upodobaniem zatrzymywali kabusewców aut na żółtych blachach
--- Koniec cytatu ---
rozmawiamy o dunskich czy polskich autach, bo watek w pewnym momencie dotyczył polskiego auta i kabusewcy. Szef więc do tego przypadku z lekka nie pasuje.
lilianka:
w Skandynawian Park, piwko tylko i wyłacznie za okazaniem żółtej karty, i wypełnieniu druczka gdzie sie wpisuej cpr, do tego dokument stwierdzajacy tożsamosc ze zdjęciem.jesli chodzi i art.,spoż i wódke to nic nie chca
[Posted on: 05 Kwiecień 2009, 14:15:54]
wogóle ten temat jakis nie na temat ;)0
K3:
--- Cytat: vera w 05 Kwi 2009, 14:15:33 ---rozmawiamy o dunskich czy polskich autach, bo watek w pewnym momencie dotyczył polskiego auta i kabusewcy. Szef więc do tego przypadku z lekka nie pasuje.
--- Koniec cytatu ---
napisałeś
--- Cytuj (zaznaczone) ---Nikogo na autostradzie nie zatrzymuje SKAT
--- Koniec cytatu ---
więc ci dałem przykład....
a jak robią takie "łapanki" na granicy, to zatrzymują jak każdego, niezależnie do tablic (choć żółte szczególnie lubią), oraz korzystają często z placów przy autostradzie na starym przejściu granicznym DE/DK
[Posted on: 05 Kwiecień 2009, 14:21:06]
--- Cytat: lilianka w 05 Kwi 2009, 14:16:26 ---w Skandynawian Park, piwko tylko i wyłacznie za okazaniem żółtej karty, i wypełnieniu druczka gdzie sie wpisuej cpr, do tego dokument stwierdzajacy tożsamosc ze zdjęciem.jesli chodzi i art.,spoż i wódke to nic nie chca
[Posted on: 05 Kwiecień 2009, 14:15:54]
wogóle ten temat jakis nie na temat ;)0
--- Koniec cytatu ---
ja kiedyś im powiedziałem, że nie mam żółtej karty, a piwo i inne alkohole na eksport do PL... sprzedali bez problemu
lilianka:
ja jak nie miałam żółtej karty to łatwo nie było, za CHiny z tymi Nimecami sie dogadać nie mogłam, bo oni w żadnym jezyku prócz swojego.wywaliłam im wszysteki dokumenty i powiedzieli że na polski adres mowy nie ma.pomogli mi mili Czesi :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej