poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Fynbus  (Przeczytany 3467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

robert 666

• Gość
Fynbus
« dnia: 07 Wrz 2008, 10:23:22 »
Prosze o tlumaczenie tego tekstu,jest on zwiazany ze strajkiem autobusow w Odense

Information vedr. strejke og evt. kompensation 

Kompensation til berørte kunder i FynBus
FynBus har besluttet, at kunder med periodekort til regionale ruter med gyldighed i strejkeperioden, ekstraordinært får refunderet et beløb svarende til antallet af strejkedage.

Kunder med NEM-konto
Tilbagebetalingen sker automatisk til kundens NEM-konto.

Kunder uden NEM-konto (herunder fx børn med periodekort, skolekort og uddannelseskort)
Girokvittering for betalingen af periodekortet samt kontonummer som beløbet skal indsættes på, indsendes til FynBus, Dannebrogsgade 10, Postboks 359, 5100 Odense C.

Man må forvente en ekspeditionstid på minimum 8 uger ifm. tilbagebetalingen fra strejkens ophør.

Alternativ transport i forbindelse med strejken
I forbindelse med strejken blandt Arriva's chauffører, kan man som FynBus kunde ikke få dækning for alternativ transport som fx taxa.

Tula

• Gość
Odp: Fynbus
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Wrz 2008, 15:23:41 »
Heh, lepsi ode mnie nie zauwazyli, to ja sie zlituje i przetlumacze jak umiem (ale niedokladnie, niech Pan wybaczy) ;).

FynBus zdecydowal o wyplacie rekompensaty za dni strajkowe dla klientow z biletami miesiecznymi waznymi na trasach regionalnych. Jesli klient ma nemkonto, pieniadze zostana na nie przelane automatycznie. Jesli nie ma (bo np. jest dzieckiem), prosi sie o wyslanie .... (rozumiem poszczegolne slowa, ale za chiny nie wiem, o co chodzi ???) wraz z numerem konta, na jaki pieniadze maja byc wyslane, na adres FynBus, Dannebrogsgade 10, Postboks 359, 5100 Odense C.

Jednoczesnie informuje sie, ze nie przysluguje zwrot kosztow za transport zastepczy na czas strajku, np. za taksowki.

gosc

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Wrz 2008, 19:39:13 »
wg mnie, tez poczatkujaca w dunskim, trzeba wyslac dowod zaplaty za ten okres wraz znumerem konta
 na ktore pieniadze maja byc przelane do Fynbus

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Wrz 2008, 23:49:56 »
Giro to jest forma platnosci wiec nie ma co kombinowac z tlumaczeniem na polski.
Wiec powinno byc chyba tak: powierdzeni zaplaty za pomoca Giro (czy w formie GIRO) za karte miesieczna....

WYslowic sie tez nie potrafie, wiec opisowo :)
GIRO kwitek to jest taki gotowy blankiecik do zaplaty.
Idzie sie z nim na przyklad na poczte, placi sie poczcie, a poczta placi odbiorcy.
Po polsku  najblizej GIRO jest przekaz pocztowy.
Od zwyklego przelewu rozni sie tym, ze przelew jest transakcja wirtualna z konta przekazujemy cyferk i odbiorca otrzymuje cyferki. W Giro poslugujemy sie namacalnymi pieniazkami.

Nie wiem czy cos wyjasnilam, czy zagmatwalam jeszcze bardziej :)
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline KamiLka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
  • <3
    • Status GG
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Wrz 2008, 01:17:39 »
i na koniec jest jeszcze napisane, ze...

Czas oczekiwania na zwrot pieniazkow, za te dni w ktorych kabusewcy strajkowali to minimum 8 tygodni.

W czasie strajku nie mozna korzystac z alternatywnego transportu takiego jak taxi, ktore mozna wezwac w razie gdyby auobus nie przyjechal tak jak ma to w zwyczaju robic, na rachunek Arriva.

wiec jesli ktos wzial taksowke i myslal ze to pojdzie na rachunek arrivy, nie dostanie pieniedzy spowrotem bo ta opcja nie dotyczy strajkow.

a tak btw. to nienawidze jak oni to robia. rozumiem ze maja jakies powody, zeby strajkowac, ale to jest tak irytujace, jak stoje na przystanku w jakims mniejszym miesciei juz jestem swiadoma tego ze do szkoly nie zdarze, a nawet nie mam jak wrocic do domu, bo ani w ta ani w druga strone autobusy nie kusuja, a do domu mam spory kwalek..

no ale ze wszystkim mozna zyc, trudniej jest sie z tym pogodzic :))

Pozdrawiam :))
"Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna."

Hakuna Matataaa : DDD

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Wrz 2008, 08:30:52 »
2 lub 3 lata temu w Århus tez byl strajk autobusow. Przez 2 tyg. Miasto nie ma obowiazku zapewniania transportu zastepczego, wiec caly ten okres byl bardzo irytujacy.
W pelni podzielam pani zdanie.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Wrz 2008, 08:30:52 »