A to zupelnie inna bajka. Jestes tak zwanym "posted" czyli pracownik oddelegowany.
Nie moj drogi, nie siedzial bys i plakal.
Po prostu pominales jeden istotny fakt, ze Twoj pracodawca jest pracodawca polskim, a to bardzo wazna informacja.Praktycznie kluczowa. Natomiast ja swoje rozwazaania oparlam na zalozeniu, ze Twoj pracodawca jest firma dunska. Moj blad w zalozeniach.
Nie wiem w jakim celu wiec dodales swoj komentarz, zeby sie pochwalic?
Bowiem Twoja informacja mogla wprowadzic w blad wiekszosc osob, ktora pracuje dla dunskich pracodawcow - tym samym wiekszosc forumowiczow.
I nie zrozum mnie zle, oczywiscie forum jest dla wszystkich i mogles sobie pisac co chcesz, ale trzeba bylo od razu zaznaczyc, by ludziom zametu w glowach nie robic.
A tak na marginesie, w zwiazku z tym, ze jestes "posted" do pracy w Danii, podlegasz rowniez dunskim przepisom. Tzn. twoja umowa o prace musi byc zgodna z prawem obowiazujacym w Danii.
A swoja droga

Ja pracuje dla polskiej firmy i mam dunska rezydencje podatkowa. Bowiem nie jestem pracownikiem oddelegowanym, a mieszkajacym tutaj. Przepisy w tej chwili mam juz w malym palcu, bowiem musialam osobiscie rejestrowac swojego pracodawce we wszelkich urzedach, zglaszac siebie do ubepieczen itd. Droga zmudna, ale przynoszaca sporo satysfakcji w postaci wiedzy.