Regionalne > Kopenhaga
Co z Kiss? Ew. alternatywa?
Bogdan_Kph:
Witam,
czy ktos wie co sie dzieje, ze szkola jezykowa KISS? Podobno mieli jakies problemy podatkowe, ale nie wiem jak to sie skonczylo. Na maila nie odpowiadaja, gdy dzwonie, wlacza sie sekretarka.
Jesli jest zamknieta, to czy ktos wie czy sa jakies plany reaktywacji?
Co z innymi szkolami? Interesuje mnie dokladnie taki tryb nauki jak w Kiss - tj. ciezka praca, szybkie etapy i duze wymagania co do znajomosci angielskiego.
Odrobilem zadanie i przejrzalem archiwum: ktos polecal Studieskolen - na ile jest porownywalna z KISSem, jesli chodzi o szybkosc postepow w nauce (mowienie i rozumienie)? Innych interesujacych propozycji nie znalazlem, ale moze zbyt pochopnie odrzucilem kilka opcji (prosze jednak nie wymieniac takich pozycji jak Sprogcenteret - mam poltora kursu za soba i zadnych oszalamiajacych efektow).
Oczywiscie, chodzi mi tylko o szkoly kopenhaskie.
Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi!
Pozdrawiam,
Bogdan
Tula:
Reaktywacji KISSA nie bedzie; nie rozumiem, dlaczego nie zlikwidowali jeszcze strony internetowej, strasznie to mylace.
Co do alternatyw: tak szybko jak KISS obiecywal, nie znajdzie Pan. Natomiast po poltora roku mozna podejsc do PD3 w Studieskolen (ja chodze wieczorami i jestem umiarkowanie zachwycona, ale znajome, ktore nie pracuja i chodza cztery razy w tygodniu, bardzo sobie szkole chwala i szybko widza postepy) oraz w Sprogcenter IA, ale o tym to Panu szerzej napisze Mirra, bo ona stamtad. Tertium non datur ;).
Jomir:
Wywolano mnie do tablicy, no wiec pisze :)
W IA - na kursach intensywnych pracuja kissowi nauczyciele.
Metoda jest polaczeniem Kissowych zdan z nauczaniem tradycyjnym.
Jestem bardzo zadwolona. Jesli chodzi o efekty. Coz kazdy pracuje indywidualnie.
Aczkolwiek - nauke dunskiego zaczynalam w polowie sierpnia 2007. Mialam miesiac przerwy ze wzgledu na wokolkissowe zawirowania, i miesiac straty ze wzgledu na podjecie nauki w innej szkole (baaardzo kiepskiej) w okresie przejsciowym.
W chwili obecnej jestem juz w pelni gotowa do egzaminu PD3 i zdania go minimum na poziomie 7, niektore czesci nawet na 12.
Szkole (modul 5 koncze) za 2 tygodnie, egzamin pisemny za 2 miesiace.
Od miesiaca pracuje - praca biurowa, w ktorej posluguje sie jezykiem dusnkim, zarowno przez telefon jak i bezposrednio.
Dodam, ze mam raczej przecietne zdolnosci jezykowe.
Mysle, ze metoda zrobila swoje.
Bogdan_Kph:
Wielkie dzieki za szybkie odpowiedzi!
A jaka jest metoda nauczania w Studieskolen? I jak dlugo zajmuje nauka zanim jest sie gotowym do PD3 (orientacyjnie, oczywiscie wiem ze "to zalezy" :) ?
@Mirra - czy byl to kurs 2x tygodniowo po kilka godzin (szukam na stronie, ale nie moge znalezc rozkladu, pomimo iz chwala sie najlepszymi rozwiazaniami IT wsrod szkol jezykowych ;)
/Bogdan
Jomir:
hehe.... bo to IT to chyba chodzi o program, do nauki raczej... bo strona kiepsciutka...
Program do nauki byl faktycznie fajny, korzystalismy z niego do konca modulu 4, na piatym, tylko przerabianie testow egzaminacyjnych - zarowno pisemnych, jak i ustnych.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej