Regionalne > Kopenhaga

Co z Kiss? Ew. alternatywa?

<< < (2/3) > >>

Tula:

--- Cytat: Bogdan_Kph w 09 Wrz 2008, 17:08:46 ---A jaka jest metoda nauczania w Studieskolen? I jak dlugo zajmuje nauka zanim jest sie gotowym do PD3 (orientacyjnie, oczywiscie wiem ze "to zalezy" :) ?
--- Koniec cytatu ---
Napisalam juz, ze oni licza czas potrzebny na przygotowanie do PD3 jako poltora roku srednio, niezaleznie jak czesto sie chodzi (w zajeciach wieczornych jest po prostu wiecej zadawane do domu). A metoda? Do modulu 5 podreczniki, potem materialy od nauczyciela, glownie artykuly z gazet plus klipy telewizyjne, duzo rozmawiania, aczkolwiek wymowy nie kontroluja przesadnie, choc to moze od nauczyciela zalezy. Duzo sie pisze wypracowan, duzo cwiczen do egzaminow, gramatyka w dosc ograniczonym zakresie i glownie polegajaca na utrwalaniu wiedzy.

Ja ucze sie w SS od listopada 2007 (KISS skonczylam na module 2) i teraz tez bede zdawac PD3, aczkolwiek swoje umiejetnosci, zwlaszcza dotyczace mowienia, oceniam nisko i jak zdam na 4, to bedzie dobrze.

Bogdan_Kph:

--- Cytat: Tula w 09 Wrz 2008, 18:31:20 ---Napisalam juz, ze oni licza czas potrzebny na przygotowanie do PD3 jako poltora roku srednio,
--- Koniec cytatu ---

Faktycznie, teraz widze. Tak sie czyta fora w pracy (na swoje usprawiedliwienie mam, ze zostalem po godzinach)

Chetnie przeczytam jeszcze inne uwagi!

/Bogdan

Tula:
Skoro nie bedzie mogl Pan chodzic rano, a tak wnioskuje, skoro Pan teraz jeszcze jest w pracy, to niech Pan po prostu wybierze szkole blizej siebie ;). Mysle, ze wieczorne zajecia w IA i SS sa na podobnym poziomie, moze z tym, ze byli nauczyciele z KISSA w IA klada wiekszy nacisk na wymowe :).

Jomir:
Ja chodzilam na zajecia poranne, 3 x w tygodniu po 3 godziny. Teroetycznie 4, bo powinna jeszcze byc godzina komputerow. Jednak plyty otrzymuje kazdy, wiec ja wolalam uczyc sie w domu.

Tak jak Tula powiedziala. W IA popoludniowe zajecia sa tez nieco mniej intensywne. Chyba wynika to z tego, ze przychodza na nie ludzie po calym dniu pracy i ich zdolnosci percepcyjne sa juz mniejsze.

Co do umiejetnosci jezykowych Tuli  :D
... hmm... w calej akcji jej nie slyszalam, ale pojedyncze wyrazy, tudziez zdania wymawia pieeeknie ;)
Moim zdaniem Tula sciemniasz jak z angielskim, ktory znasz "troche", czyli na poziomie bardzo zaaawansowanym.

Tula:

--- Cytat: Mirra w 09 Wrz 2008, 20:00:23 ---... hmm... w calej akcji jej nie slyszalam
--- Koniec cytatu ---
I to moze byc kluczowe... Tak czy owak przekonamy sie niedlugo :-[.

Powodzenia, Panie Bogdanie, ktorakolwiek szkole Pan wybierze. Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej