Ogólne > Rodzina ...
jestem w ciazy, rodzic w Danii????
myszka0807:
--- Cytat: horta w 17 Kwi 2013, 13:34:19 ---PRZEPRASZAM pisalo NOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!
--- Koniec cytatu ---
nie krzyczymy
italiana:
Witam ,
Mam pyatnie , mam 21 lat w marcu przyjechałam do narzeczonego w Danii , on uczy się i pracuje tam od 9 lat , w styczniu dopabuse zacznę szkołe na uniwersytecie w Danii (ponieważ spóźniłam się na tą rekrutację). Szukam pracy ale ciężko jest znaleźć. , Mam pobyt i żółtą kartę ze względu na to że złożyliśmy papiery że jego wujek mnie utrzymuje . Ale ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży i teraz nie wiemy co zrobić. Czy jeśli pójdziemy do lekarza czy jego wujek będzie miał jakieś problemy bo chcaił wziąść auto na raty , czy wgl mi przysługuje opieka , czy dostanę ja albo mój partner zasiłek na dziecko , jak to teraz będzie wyglądało i co mamy zrobić .
Czy może Pani mi coś poradzić , lub wie cokolwiek co powinniśmy teraz zrobić
Jomir:
Wujek nie bedzie mial zadnych problemow, i spokojnie auto moze kupowac.
Opieka zadna Ci nie przysluguje, natomiast pieniadze na dziecko, bedziesz otrzymywala raz na kwartal, po urodzeniu dziecka.
aneczka.k:
Zasilek na sobie nie otrzymasz bo ktos wzial ciebie na swoje utrzymanie a ty nawet nie pracujesz. Do lekarza mozesz normalnie chodzic (jego dane znajdziesz na swojej zoltej karcie), po urodzeniu dziecka otrzymasz børnepenge, ewentualnie mozesz starac sie o dodatek mieszkaniowy ( wszystko zalezy od dochodow).
--- Cytat: italiana w 05 Cze 2016, 23:02:25 ---Witam ,
Mam pyatnie , mam 21 lat w marcu przyjechałam do narzeczonego w Danii , on uczy się i pracuje tam od 9 lat , w styczniu dopabuse zacznę szkołe na uniwersytecie w Danii (ponieważ spóźniłam się na tą rekrutację). Szukam pracy ale ciężko jest znaleźć. , Mam pobyt i żółtą kartę ze względu na to że złożyliśmy papiery że jego wujek mnie utrzymuje . Ale ostatnio dowiedziałam się że jestem w ciąży i teraz nie wiemy co zrobić. Czy jeśli pójdziemy do lekarza czy jego wujek będzie miał jakieś problemy bo chcaił wziąść auto na raty , czy wgl mi przysługuje opieka , czy dostanę ja albo mój partner zasiłek na dziecko , jak to teraz będzie wyglądało i co mamy zrobić .
Czy może Pani mi coś poradzić , lub wie cokolwiek co powinniśmy teraz zrobić
--- Koniec cytatu ---
Anna_:
Witam,
Mam pytanie: gdzie mogę znaleźć kontakt do polskiej p. położnej pracującej na terenie Danii ( Kopenhaga, okolice)?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Anna
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej