Ogólne > Podatki
zwrot za delegację
bestia0:
Mam pytanie \'techniczne\' o dokladna procedure stosownej rejstracji (w celu uzyskania dodatku delegacyjnego). Prosze mnie poprawic jesli sie myle.
W moim przypadku, pracodawca zarejstruje mnie w urzedzie podatkowym. W momencie rejestracji musi wreczyc kopie kontraktu oraz zaswiadczenie o stalym zameldowaniu (pol + ang wersja). Chcialbym wiedziec, czy wreczajac te dokumenty, musi cos powiedziec lub wypelnic jakies papiery??? Jesli tak, to jakie, co napisac dokladnie i w ktorym miejscu? ... bo chlopisko sie nie zna (podobnie jak ja :)
...a moze wystarczy, ze tylko przekaze te zaswiadczenia do ich rak?, ale czy wtedy dostanie zaswiadczenie, ze je zlozyl (przeciez urzednicy moga powiedziec po paru miesiacach, my nie dostalismy zadnego zaswiadczenia)
Z gory bardzo dziekuje za pomoc.
Grzegorz_Odense:
.
Wystarczy przedlozyc dokumenty - urzednicy sa dobrze wyszkoleni i doskonale wiedza co i jak . Dokumenty sa kopiowane a karta podatkowa jest wystawiana na poczekaniu tak ze po wielkosci odpisu mozna sie od razu zorientowac czy odpis \"delegacyjny\" ( a nie dodatek ) zostal przyznany .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej