Ogólne > Podatki

Samochod sluzbowy do uzytku prywatnego, a podatek

<< < (3/3)

mala_z_Aarhus:
Z dzisiejszego Politiken: http://politiken.dk/tjek/bilerogmc/article592367.ece

Samochod sluzbowy jest drogi zarowno dla firmy, jak i pracownika.

jo:
Widze,ze niezla dyskusja sie rozpetala w "moim" watku :)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi!

Ja dzisiaj rozmawialem z szefem, ze te 1500 koron miesiecznie mniej z kazda wyplata, za ten uzytek prywatny, to mi sie srednio kalkuluje, no i ustalilismy,ze nic sie zmieni, tzn.dalej bedzie mi potracal ten podatek, ale za to oprocz poruszania sie po Danii za darmo, moge raz w miesiacu jechac do PL "na firmowym paliwie" - i to mnie usatysfakcjonowalo :)

Pozdrowionka.

Jomir:
Ja ze swoim pracodawca umowilam sie, ze jesli juz bede musiala miec prywatny samochod, to oni pokryja podatek (czyli dostane podwyzke). Oczywiscie bede musiala zaplacic podatek od podatku :) , na ktory dostane pieniadze, ale zawsze to juz bedzie duzo mniej niz w wersji poczatkowej.

A wracajac do interesujacej dyskusji :)
Jesli mieszkam w poludniowo-zachodniej Kopenhadze, a biuro mam w polnocno-wschodzniej, co daje do przemierzenia albo okolo 20 km przez calutkie centrum Kopenhagi, albo okolo 30 po obwodnicach (oczywiscie w jedna strone), to konia z rzedem temu, kto jednoznacznie powie, ktora z drog jest, najkrotsza, najlatwiejsza czy najszybsza.....

Klingon:
Fakt, ale można jednoznacznie powiedzieć że np. Odense nie jest po drodze do pracy. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej