Ogólne > Podatki

Klingon - prosba

<< < (2/5) > >>

Klingon:
Tak - to jest naliczane automatycznei i wyszczegolnione na rozliczeniu rocznym (årsopgørelse):

Beregnet ekstra befordringsfradrag - Obliczony dodatek do ulgi za dojazdy do pracy

Det ekstra befordringsfradrag er beregnet som 25,0 % af befordringsfradraget på kr. x.xxx, fradraget udgør kr. x.xxx.
Ta dodatkowa ulga za dojazdy do pracy została obliczona jako 25,0 % ulgi za dojazdy do pracy w wysokości kr. x.xxx, ulga wynosi kr. x,xxx.

a:
Klingon, jeszcze raz wielkie dzieki:)
Pozdrawiam

willy:
A nie jest to poprostu GÓRNA granica podstawy obliczenia tego dodatku ? (tak na zdrowy rozum)
Od kwoty powyżej tej wartości poprostu nie zostanie naliczony.

Klingon:
Nie, jest tak jak sie domyslalem. Ulga moze byc najwyzej 6.000 kr. i zostaje zmiejszona 120 kr. za kazde 1.000 kr. ktore dochod przekracza ta granice. Ten dodatek nie wpisuje sie samemu tylko jest doliczany automatycznie.

"Ekstra befordringsfradrag
Personer med en indtægt på højst 248.700 kr. (2009, før AM-bidrag er trukket fra) får et ekstra befordringsfradrag på 25 procent af det normale befordringsfradrag. Det ekstra befordringsfradrag beregnes automatisk og du skal ikke selv skrive det på.

Det ekstra befordringsfradrag kan højst være 6.000 kr. Hvis indtægten er større end 248.700 kr., nedsættes det ekstra befordringsfradrag med 120 kr. gradvist for hver 1.000 kr., som indtægten overstiger denne grænse."
http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=130748

wypadek:
WITAM KLINGON MAM DO CIEBIE PYTANKO CZY WIESZ JAK SPRAWDZIC CZY KTOS ZGINOL Z POLSKI NA BUDOWIE W DANII WIEM ZE TO NIE DOBRA STRONA ALE JUZ RAZ MI POMOGLES I MAM NADZIEJE ZE ZROBISZ TO JESZCZE RAZ Z GORY DZIEKUJE

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej