Regionalne > Århus, Aalborg ...

inna szkola

(1/3) > >>

dunski:
Kto zna jakies porzadne szkoly do nauki dunskiego w Arhus???'!!!!!!!!!!!!!!!

W Lar Dansk mowia tylko po dunsku, a w tym Clavisie nic sie nei moge nauczyc...Ciagle tylko jeden niby dunczyk przylazi i siedzi i nic nie robi.No gapi sie i oblapia tam taka jedna...czytamy jakies glupie czytanik o jakis dunskich pierdolach z Malmo, a ja nadal pracy nie moge znalezc. a panienka ktora tam jest nic nie pomaga w pisaniu podan o prace. tylko strony cale zadan daje.

kto zna inna szkole?w aarhus i to szybko

Juta:
A Tobie na pewno o szkole chodzi, a nie o darmowego tlumacza? Nauka jezyka to cos wiecej niz pisanie podan o prace i cwiczenie rozmowy kwalifikacyjnej. W mojej szkole tez nam nikt nie pomagal pisac podan o prace.
Moj kumpel chodzil do podobnej szkoly dla Polakow, nauczycielka byla zasypywana prosbami o darmowe tlumaczenia, pisanie podan itp. Bezczelnosc i tyle.
Idz tam, gdzie mowia tylko po dunsku, szybciej sie nauczysz. Clavis ma faktycznie kiepska reputacje.

Jomir:
Ja jeszcze dorzuce, ze w dobrych szkolach daja wlasnie tony prac domowych.
Moze Tobie sie pomylilo? NIe szkoly, a posredniaka szukasz????

dunski:
ale wy radzicie???? chyba wam placa by zniechencac
ja bym chcial aby cos powiedziala albo ten dunczyk cos powiedzial, a nie jakies glupy. aby wiecej byl z wymowy, bo za d..nie rozumiem co mowia duny do mnie.
my tam nawet radia nie mamy.z ksiazki to nic nie wiem bo glupia jakas.
kto wkoncu zna inna szkole?

aggG:
Zapisz sie poprostu do Laer dansk , a pozniej , kiedy juz poznasz podstawy szukaj innej szkoly.
Lub umow sie na korepetycje z dunskiego po polsku.Widzialam takie ogloszenie gdzies na forum.Najszybciej i indywidualnie choc drogo , ale napewno skutecznie sie nauczysz .
Mozes tez sam sie pouczyc , na poczatek liczby i najwazniejsze czasowniki , napewno wiecej bedziesz rozumial.
Na internecie jest troche materialow do nauki jezyka, wpisz w wyszukiwarke laer dansk , dansk albo inne podobne ..
Mozesz tez codziennie cwiczyc z gazeta , tlumacz ja ze slownikiem .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej