Regionalne > Århus, Aalborg ...
inna szkola
heniu88:
moim skromnym zdaniem masz dwie możliwości:
1 kurs SITA
2 włożyć w to trochę pracy w domu, przy komputerze, ćwicząc wymowę, dobrym pomysłem może też być oglądanie telewizji z napisami
Tula:
--- Cytat: heniu88 w 18 Lis 2008, 22:28:08 ---moim skromnym zdaniem masz dwie możliwości:
1 kurs SITA
2 włożyć w to trochę pracy w domu, przy komputerze, ćwicząc wymowę, dobrym pomysłem może też być oglądanie telewizji z napisami
--- Koniec cytatu ---
ad.1 a jest SITA z dunskim? Nie wiedzialam.
ad.2 problem polega na tym, ze nasz gosc nie ma ochoty wkladac pracy w nauke, jak jasno wynika z jego pierwszego posta.
dunski:
wy baby to jakies glupie jestescie. Nie ma Sita po dunsku, dzwonilem, kase wydalem i nic.
A tera to gledza o jakims egzaminie, ja nic nie wiem.w klasie atmosfera jak na stypie,bo jedna przestala sie lasic z tamtym, a ta poleczka dunska zadaje do roboty bo nie wiedzie ze pracowac ludzie musza.
no co nic nie poradzi cala ta polonnia ?
marysha:
Niestety, troszkę Cię zasmucę. Bez pracy w domu,czyli powtarzania tego,co było w szkole-Twoje postępy będą nikłe. Niestety, aby szybko nauczyć sie języka, niezbędna jest praca w domu. Ja wiem, że praca i takie tam, czyli czasami zwykłe lenistwo, nic się człowiekowi nie chce. Ale niestety, bez powtórek, zebyś uczył się w najlepszej szkole pod słońce, efektów nie bedzie... I nie piszę tego, żeby się nad Tobą pastwic, tylko uwierz mi, że po prostu inaczej się nie da.
Jomir:
Mi sie cisnie na palce jedna porada... ale nie chce bana dostac :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej