Ogólne > Rodzina ...

sprowadzenie dziecka z polski

<< < (2/3) > >>

Jomir:
Dokladnie tak jak pisze Marysha. WIem, ze w Kopenhadze byly problemy z zapisaniem dziecka do szkoly bez pozwolenia - sama je mialam. Jednak wiele osob na forum pisalo o tym, ze nie mieli zadnych, wiec na prawde warto sprobowac wczesniej.

ycma:
jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc! :)

pudzian:
mam pytanie jestem w dani 2 lata i chce sprowadzic żone i dzieci ale obawiam sie o szkole czy dzieci sobie poradzom czy ktos moze powiedziec cos na ten temat i czy mogom przyjechac odrazu do sani czy pierw czeba cos zalatwiac acha mam żóltom karte i mieszkanie co musze zrobic najpierw i czy dzieci sobie poradzom bo majom 8 i 7 lat dzieki za  jakiekolwiek info

marysha:
Nie widzę specjalnego problemu. Żona z dziećmi przyjeżdża do Danii, idziecie do Statsforvaltning wypełniacie formularz na łaczenie rodzin. Niezbędne są paszporty, metryki, świadectwo ślubu, zaświadczenie o tym, ze pracujesz wraz z wysokością poborów z ostatnich 2 miesięcy, zdjęcia żony-szt.2. I czekacie...Od razu możesz zaatakowac komunę o miejsce w szkole dla dzieci lub skontaktować się z najbliższą szkołą rejonową. I tam, albo włączą dzieci do klas duńskich albo znajdą im miejsce w klasie dla obcokrajowców. Jeśli szkoła nie prowadzi takiej klasy to znajdą im miejsce w najliższej szkole z taki nauczaniem. Jesli chodzi o szkołe, najlepiej aby pomógł ci to załatwić ktoś kto zna dobrze język. Inaczej rozmawiają z taką osoba. Sorki, ale tak jest. Chyba, że sam posługujesz się dobrze językiem...Reszta procedury została juz dobrze opisana w wątku dotyczącym rodziny. Poczytaj.
Co do aklimatyzaji dzieci. Nie powinno być problemów. Dzieci są w tym wieku bardzo chłonne nowych wrażeń i wiadomości. Nauka powinna przebiegac bezboleśnie. Niec się nie martw, dzieci sobie świetnie poradzą. Powodzenia

pudzian:
wielkie dzienki bardzo mi to pomoglo wiesz co jeszcze ostatnie pytanko czy dzieci uczom sie odrazu dunskiego czy mówiom tam donich po polsku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej