Ogólne > Hydepark
wywóz auta z dani do polski
anonim:
mam pytanie? chodzi mi o kupno auta uzywanego w danii.. auto nie drogie bo jest tylko na export i jest zwolnione z podatku. tylko ze chodzi mi o to jak je wywiez, gdzie zakupic blachy jedno dniowe i jakie jeszcze papiey mi sa potrzebne? jakie to sa koszta calej procedury????a zapomnialem jestem tylko turysta... pozdrawiam
Grzegorz_Odense:
.
Jezeli to nowe auto to blachy graniczne dostaje sie od razu w salonie . Klient nasz pan ;-)
Co do papierów to ostatnio jak zalatwialem taka sprawe domagali sie zaswiadczenia ze ta osoba nie kupila auta w Danii w ostatnich 2 latach . Nie wiedzialem gdzie zdobyc takie zaswiadczenie i po naradach powiedzieli mi ze mozna z banku w Polsce - bo tu bank wszystko wie o obywatelu wiec mysleli ze tam tez ;-)
Ale niestety nie bylo to mozliwe z bankiem i wtedy wpadlem na taki pomysl - ta osoba napisala oswiadczenie ze nie kupiala auta . I przyjeli . Moze teraz maja juz ¨takie rzeczy w komputerach i nie trzeba wytezac pomyslowosci ....
Jezeli uzywane to mozna dostac zwrot ok. 2/3 zeny zakupu z urzedu celnego ( Told ) ale to dosc dluga procedura z ich wycena i.t.d. Za bardzo tanie auta nic nie zwracaja . Wyjechac mozna na tych tablicach które auto ma .
Grzegorz_Odense:
.
Blachy kosztuja 1100 kr i to sa jedyne koszty . W tym sie juz miesci ubezpieczenie na czas przejazdu .
Grzegorz_Odense:
.
W Polsce placi sie od autka akcyze i 25% VAT .
anomin:
auto niema wogle tablic.. jaki jest okres zalatwienia tego.. i czy nie bedzie problemu wjechania na prom kopenhaga swinoujscie.. i gdzie to zalatwic. i jakie dokumenty sa potrzebne do zalatwienia tego???????????????
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej