Ogólne > Podatki
zwrot za urlop
Klingon:
Tak, pieniadze wypracowane na urlop (feriepenge) w 2008 roku kalendarzowym beda do wybrania od 1 maja 2009 do 30 kwietnia 2010 (rok urlopowy). Z reguly nabywasz prawo do 2,08 dnia urlopu za każdy miesiąc pracy (zobacz http://home25.inet.tele.dk/pl/FerieKonto/index.html). Na kwitach wyplat powinno byc napisane ile pieniedzy zostalo odlozone na urlop (feriepenge).
PS. Sa tez odkladane pieniadze na swieta przypadajace w dni pracujace (SH-penge).
pudzian:
wielkie dzieki pozdro
iwonka:
a ja mam jeszcze pytanie dotyczące SH czy ta kwota ktorą mam na lonie zostanie mi w całości przelana na konto czy zostanie odciągnięty podatek? jak tak to ile ?
[Posted on: 13 Marzec 2009, 22:28:51]
hej ktoś może wie i pomoże !?
lilianka:
ja mam napisane brutto feriepenge 18 000 ( z groszami ) netto ferieprnge 13 000 ( z groszami ) czli wzieli mi ok 5000 kr , ale ile wzieli % to nie pisze
iwonka:
ale mi nie chodzi o feriepenge tylko o SH mianowicie mam na ostatnim lonie z grudnia kwotę 3.070,22 a przy niej napisane BEREGNEDE S/H I ALT i teraz zastanawiam sie czy dostane całą ta kwotę czy od tego zostanie mi odciągnięty podatek no i oczywiscie ile tego podatku.
Jak ktoś się orientuje w tym temacie to prosze bardzo o odpowiedz
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej