Ogólne > Rodzina ...

urlop tacierzyński

<< < (2/2)

po polsku:
http://www.obcyjezykpolski.interia.pl/?md=archive&id=335

EUZEBINA:
mam pytanie odnosnie 14 dniowego urlopu dla ojca po urodzeniu sie dziecka!czy musi skladac osobiscie jakis wniosek w komunie?czy wystarczy ze powiadomi swojego pacodawce i on to zglasza?

aneczka:
Osobiscie to pewnie nie musi, moze wyslac do komuny ale napewno musi wypelnic druk czesc on czesc pracodawca, sa dwa rozne druki jeden w sytuacji gdy placic bedzie pracodawca drugi gdy bedzie placic komuna, u mojego meza w pracy firma nie placi, wiec przyniosl szefowi do wypelniania druczek, reszte sam wypelnil, zaniosl do komuny a 3 dni po zakonczeniu urlopu 2 tygodniowego mial pieniadze na koncie. Sprawdzone przez nas prawie 6 tyg temu kiedy to urodzil nam sie synek.

Jen28:
Witam,
Mam pytanko odnośnie urlopu macierzyńskiego, mianowicie urlop chce wziąć mąż. Pracuje w tej samej firmie 2 lata, posiada umowę na czas nieokreślony. Jak wyglądają formalności, wiem ze trzeba udać sie do komuny po dokumenty wypełnić je i zanieść pracodawcy i tu może być problem ze strony firmy? Czy pracodawca może odmówić podpisania tych dokumentów albo zwolnic męża jak się dowie o planach pójścia na urlop macierzyński?Czy gdyby doszło do zwolnienia mężowi nadal należy się urlop macierzyński?Jak załatwić pozytywnie ta sprawę, proszę odpiszcie sprawa bardzo pilna?.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej