Ogólne > Podatki
podatki
Klingon:
--- Cytat: lilianka w 17 Sty 2009, 13:40:25 ---HEJ :) Klingon ja mam pytanie, byłam w Skacie i poprosiłam o szczegołowy wydruk z zarobków z tamtego roku, oczywiście dostałam go , ale zauważyłam ze nie ma na nim uwzględnionego 1 szego przelewu ( zabrano mi 60 % podatku ) od pośredniaka , u którego nie pracuje od grudnia 2007 . i pytanie moje jest czy ja sama mogę sobie zobaczyć dochody za tamten rok na moim tast selv kod? bo szukam i nie mogę znaleść, czy ja musze sama jechac do Skata i o to zapyatac raz jeszce ? dziekuje za odpwoeidz
--- Koniec cytatu ---
Po zalogowaniu na TastSelv (zobacz http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Menu.html) trzeba wybrac
"Personlige skatteoplysninger mv." - Osobiste informacje podatkowe
potem
"Alle nedenstående grupper, hvor der foreligger oplysninger, vist samlet" - Wszystkie ponizsze grupy ...
i na koniez znalezc twojego pracodawce i
"13 A-indkomst, hvoraf der skal betales AM-bidrag" - Dochod brutto
"15 Indeholdt A-skat" - wplacona zaliczka na podatek
Na razie nie ma jeszcze informacji z 2008 roku.
Jak beda to porownaj dochod i odprowadzona zaliczke na podatek u tamtego pracodawcy lacznie za 2007 i 2008 rok. Na ktory rok wyplata jest wliczana zalezy od daty wyplaty a nie za jaki okres.
PS. mala_z_Aarhus napisala jak mozna zalogowac sie na TastSelv.
prośba o pomoc:
hej czyli rozumiem, że skoro informacji na rok 2008 nie ma na stronce, to nie rozliczę się przed wyjazdem, ale później już z domu korzystając z internetu będę mógł? zostało mi parę dni........ poza tym czy mam szanse na jakieś ulgi? np. mieszkanie i wyżywienie płaciłem ze swoich, to jak to jest? poza tym jakby były jakieś zwroty to tylko na konto w Duńskim banku?, czyli nie mogę zamknąć konta przed wyjazdem? pomocy, i z góry dziękuje
prośba o pomoc:
hej ktoś mi odpowie? te podatki tutaj są jeszcze gorsze niż u nas, bo dalej nic nie rozumiem, a do tego brak znajomości języka.........
Nawigacja
Idź do wersji pełnej