Ogólne > Podatki

Przedluzenie podatku 8%

<< < (8/8)

Musze przyznac ze ciezko jest mi zrozumiec dlaczego to co musi wystarczyc Dunczykom - to jest za malo dla wielu Polakow ( szczesliwie nie wszystkich ).Wszyscy pracujemy zeby godnie zyc - i jesli mamy to szczescie ze jestesmy w kraju,w ktorym da sie zyc z uczciwej pracy to zlosc nas bierze ze przez czesc zbyt chciwych ludzi w koncu Dania moze przykrocic udogodnienia z powodu naduzyc.Budzet zadnego panstwa nie jest beczka bez dna.Juz teraz nawet na forach tej strony mozna przeczytac o niezbyt przyjaznym potraktowaniu w Komunie,Skacie.Policji czy miejscu pracy-powodow nie trzeba daleko szukac.Sa gazety,w ktorych kazdy dunczyk moze sobie przeczytac o przekretach Polakow i sympatia zanika co szkodzi tym rodakom,ktorzy nie robia nic zlego-zwlaszcza teraz gdy Dunczycy obawiaja sie o swoje miejsca pracy.Przydalo by sie troche opamietania i zwyklej solidarnosci.Ktos na forum napisal ze przyjechal tutaj "zarobic"- W polsce rodzina-kase trzeba wyslac i samemu sie tez utrzymac-zgoda tylko co to moze obchodzic przecietnego Dunczyka?Ten rok nadzwyczajnej ulgi jest po to zeby sie zdecydowac,urzadzic,ewentualnie sprowadzic rodzine jesli sie ja ma i od drugiego roku zyc i pracowac jak wszyscy-placac podatki i korzystajac z naleznych dotacji na rodzine,mieszkanie-ktore biora sie wlasnie z podatkow.Do wspolnego garnka trzeba dokladac zeby z niego jesc!Co w tym jest niezrozumialego?

aniakol:
[Kolegp tp jak dlugo mozna ciaganc te ulgi
mam rodzine w polsce a meldunek w polsce jakie masz  porady aby miec wysoka ulge  kase

12 miesiecy - po ich uplywie zaczynasz placic podatek "dunski"-jesli rodzina sie nie przenosi to masz ulge na tzw.podwojne prowadzenie domu jesli do pracy dojezdzasz masz ulge za dojazdy.jesli nalezysz do zwiazkow to tez jest na to odpis.Wprzypadku sprowadzenia rodziny- masz ulge podatkowa na zone,masz dodatki rodzinne,za dojazdy do pracy i za zwiazki - nie jest to tak malo i z powodzeniem przezyjecie - a z czasem zona tez moze zaczac pracowac.Sumujac bedzie to mniej niz w pierwszym roku ale nie tak znowu wiele mniej i spokoj - a jesli zdecydujecie sie na przeniesienie unijne na stale to juz zaczyna sie liczyc ten czas od kiedy jestes "samowystarczalny"(taki jest wymog) ale nie wczesniej niz o przesiedlenie wystapisz oczywiscie.

Klingon:
Ulga za koszty wyżywienia i noclegu jest przyznawana osobom mającym tymczasowe miejsce pracy (między innymi kontrakt musi być na czas określony) i wielu Polaków nigdy tej ulgi nie otrzymało. Ulga za koszty wyżywienia według ryczałtu przysługuje przez pierwsze 12 miesięcy, potem tylko według rachunków. Przy zmianie tymczasowego miejsca pracy ulga przysługuje od nowa.

gloria:
A ja nie skorzystalem z tej ulgi 8% tylko od razu poprosilem o 38% podatku i mam pytanie czy skat mi wyrowna?czy dostane jakas ulge dodam ze mam umowe na stale.... w sumie bede happy jak wyjde chociaz na 0 zebym nie musial isc do kasy nr 1
Z gory dziekuje
P.S. widze ze na forum pojawila sie nowa osoaba ktora pisze z sensem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej