Ogólne > Podatki
ferie penge
lasicaaa:
Witam
mam taka sprawe kilka dni temu dowiedzialam sie ze jestem zwolniona z pracy , wypowiedzenie mam dwu tygodniowe i moje pytanie , co z moim feriepenge tegorocznym i zeszlorocznym czy pracodawca musi mi je wyplacic na konto z ostatnią pesnja ?
dodam ze w zeszlym roku pracowalam dwa miesiace i kilka dni a ten rok oczywiscie do tego momentu caly.
Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
kop2500:
pracodawca nie wyplaca zadnych pieniedzy na wczasy tylko przekazuje je do innego urzedu co oni je administratuja, jesli cos nie zagdza sie to zawsze mozesz poinformowac pracodawce a jak to nie pomoze to odwolac sie do urzedu co tym zajmuje sie o wyprostowanie tego i za to nic nie placisz, o kase na wczasy nie martw sie ale musiz wiedziec ze to nie pracodawca je wyplaca i tak jest ze za dany rok dostaje sie pieniadze od 1 maja do 30 kwietnia nastepnego roku tzn. za 2008 od 1. maja 2009 so 30 kwietnia 2010 za 2007 od 1. maja 2008 do 30 kwietnia 2009 itd.
[Posted on: 21 Kwiecień 2009, 21:09:11]
jesli to przegapisz to rzad te pieniadze przejmuje ale masz rok czasu na wybranie ich i obecnie sama podpisujesz ze idziesz na wczasy chyba ze jestes pod zwiazkami bdz komuna to wtedy oni musza to podpisac i wtedy nie dostajesz kassy od nich przez tyle dni ile jestes na wczasach
OLI b:
Witam wlasnie przyszedl mi do domu jakis druk z feriepenge taka rózowa kartka tak jakby jakis czek czy cos o co chodzi
mawi:
--- Cytat: OLI b w 23 Kwi 2009, 18:33:14 ---Witam wlasnie przyszedl mi do domu jakis druk z feriepenge taka rózowa kartka tak jakby jakis czek czy cos o co chodzi
--- Koniec cytatu ---
może to walentynka ? mam dalej zgadywać ?
Tula:
--- Cytat: mawi w 23 Kwi 2009, 20:28:57 ---może to walentynka ? mam dalej zgadywać ?
--- Koniec cytatu ---
:D To Ci sie udalo.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej