poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pakowanie kosmetykow- Gosh  (Przeczytany 12751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Pakowanie kosmetykow- Gosh
« dnia: 30 Sty 2009, 18:18:31 »
Witam!
Zbieram opinie na temat fabryki zajmujacej sie pakowaniem kosmetykow w Birkerod. Czy ktos moze wie czy ta firma jest solidna i wyplacalna? Dlaczego zwolnili ludzi a teraz maja zamiar zatrudnic ok 50 osob? Czy to nie jest przypadkiem tak ze nie wyplacili ludziom pieniedzy, zwolnili ich a biora nastepnych zeby robic ich w tak zw. konia? Dodam ze zatrudniaja teraz przez nowego posrednika "Ramsdal"
Dziekuje za wszystkie informacje :)

jaca

• Gość
Odp: Pakowanie kosmetykow- Gosh
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sty 2009, 18:36:18 »
O firmie nic niewiem ale pracuje dla Ramstadu w Kopenhadze i jestem zadowolony nie ma problemow z wyplatami na czas jest nas okolo 40 osob zatrudnionych przez ramstad nikt nie narzeka

Offline ania85

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sty 2009, 18:41:10 »
Moniczko to nie Gosh wyplaca pieniadze pracownikom tylko firma posredniczaca przez ktora jestes zatrudniona.Gosh nie zatrudnia bezposrednio.Wszystkie Polki jak dotychczas byly pracownikami firmy DanStaff.Ja sama pracowalam tam przez ponad rok czasu(jeszcze w starej siedzibie w Birkerød,teraz firma miesci sie w Vassingerød).I to wszystko zalezy czy posrednik jest wyplacalny.Ja nie mialam nigdy problemu typu "nie bylo wyplaty".To fakt ze zwolniono duzo osob.Wszystko to bylo spowodowane obecnym kryzysem na rynku pracy.A teraz widocznie Gosh podpisal umowe z innym posrednikiem i wszystko wskazuje na to ze bedzie nowy nabor.

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sty 2009, 20:04:37 »
Dziekuje Wam za odpowiedzi. Mam pytanie do Ania 85, czy mozesz mi napisac cos na temat tej pracy? Czy bylas zadowolona? Szczerze mowiac to mam obecnie prace na stale przy sprzataniu z ktorego wlasnie chce sie wyrwac. Ale jezeli mam zamienic siekierke na kijek to wole zostac przy tym co mam, bo przynajmniej wiem co mam i na czym stoje.

Offline ania85

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sty 2009, 20:09:13 »
Moniczko jezeli masz stala prace to radze Ci z niej nie rezygnowac.Praca w Goshu byla najlepsza jaka mogla mnie spotkac ale nie ma to znaczenia poniewaz pracujac przez posrednika mozesz w kazdej chwili zostac zwolniona(w niektorych firmach nawet bez wypowiedzenia).Tak wiec radze dobrze sie zastanowic bo moga Cie przyjac tylko na czas kiedy jest wzmozone zapotrzebowanie na pracownikow co w przypadku Gosha nastepuje wtedy kiedy maja jakies wieksze zamowienia.

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Sty 2009, 20:11:52 »
Prawdopodobnie daja kontrakt na rok. Czy moga go wypowiedziec w trakcie?

Offline ania85

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sty 2009, 20:14:33 »
Np. w moim kontrakcie(mam takze w j.polskim)jest napisane ze praodawca jak i pracownik maja prawo zrezygnowac z kontraktu bez wypowiedzenia.Jak jest w tej firmie ktora prowadzi obecnie rekrutacje,niestety nie wiem.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 30 Sty 2009, 20:14:33 »

ILONA

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Sty 2009, 20:19:03 »
a czy moglibyście mi przysłać namiary na tą prace na mojego maila?blagam.byłam z chłopakiem w Danii ale musielismy wrócic a tu w PL to sie normalnie cyrki dzieja.W necie baaardzo ciężko znaleźć pracę

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Sty 2009, 20:22:29 »
Ok, czyli zwroce na to uwage ale raczej wszedzie jest taka umowa. W obecnej pracy tez w kazdej chwili moga mnie zwolnic mimo ze mam umowe na stale. Z drugiej strony mam dosyc sprzatania i bardzo chce sie z tego wyrwc. Zobacze wogole czy do mnie oddzwonia i wowczas bede sie glowioc co tu zrobic. Ale dalej nie moge zrozumiec dlaczego nie przyjmuja ludzi ktorzy pracowali dla nich przez wczesniejsza firme posredniczaca. Przeciez tamci sa wyszkoleni, wiedza co trzeba robic itd. ...

Offline ania85

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Sty 2009, 20:27:04 »
I tak ponoc pierwszenstwo maja dziewczyny ktore juz pracowaly w Goshu.A dlaczego nie chca juz przyjmowac przez poprzedniego posrednika to nie mam pojecia.

ILONA

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Sty 2009, 20:30:47 »
proszę o jakieś namiary choćby na jakąkolwiek pracę w moim ukochanym kraju.ilokli@op.pl to mój mail.ja to i sprzatać bym poszła byle by w Danii być bo jak dla mnie to jest RAJ.

Offline ania85

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Sty 2009, 20:33:13 »
Moze zbyt ogolnie napisalam.Mam na mysli ze dziewczyny ktore juz pracowaly w Goshu poprzez tamtego posrednika teraz sa chetne zawrzec umowe z tym ktory obecnie prowadzi rekrutacje.A Gosh preferuje osoby ktore juz wczesniej tam pracowaly.Dziewczyn ktore zostaly zwolnione z Gosha jest wiele i z pewnoscia wiele bedzie chcialo odzyskac prace.

[Posted on: 30 Styczeń  2009, 20:32:13]

Tu jest nr telefonu do pani Ilony ktora prowadzi rekrutacje +4560678108.

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Sty 2009, 20:43:09 »
Czyli wynika na to ze praca jest ok skoro pracownicy chca tam wrocic. Dziekuje bardzo za odpowiedzi. :)

ILONA

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Sty 2009, 21:07:26 »
a czy trzeba mieszkac w Danii zeby móc tam pracowac?tylko kobiety mogą tam pracowac?

Offline monikczka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Sty 2009, 22:00:52 »
Mysle ze tak.

poloniainfo.dk