Ogólne > Podatki
Przyszło mi pismo ze skata dotyczące roku 2007. O co chodzi? Co z tym zrobić?
Krzysiek - pomocy !!!:
Przyszło mi pismo ze skata i nie wiem co z nim mam zrobić.
To już kolejne podobne.
Mam zrobione skany więc bardzo proszę o zgłoszenie chęci pomocy :) to prześlę na maila.
Mój mail to: piderek@poczta.fm
Jeszcze raz proszę o zainteresowanie się moim problemem i słanie do mnie maili żebym mógł odpisać i przesłać skany.
To tylko 3 strony ale ja w ząb nie rozumiem duńskiego??
mala_z_Aarhus:
Jesli to rok 2007 to byc moze sytuacje jest podobna jak u pana Mariuszamariusza
(indkaldelse af materiale
til behandlingen af din opgørelse af skat for indkomståret 2007 beder vi dig inden den 28 januar 2009 sende følgende:
-redegørelse, specifikation og dokumentation for foretagne fradrag vedrørende øvrige lønmodtagerudgifter kr. 196.080
-opgørelse over fradragets beregning
-redegørelse og dokumentation for det foretagne fradrag for befordring mellem hjem og arbejde , herunder oplysning om:
- tjenestestedets beliggenhed / mødesteder
-afstand mellem hjem og arbejdsplads
-antal arbejdsdage, efter syge - ferie-og fridage er fratrukket
-opgørelse over fradragets beregning
Husk at skrive personnummer på materialet
Hvis du ønsker at afleveere materialet personligt , beder vi dig ringe og aftale en tid inden.
i przetlumaczone zostalo jako:
Wzywa sie o dostarczenie materialow do zbadania twojego oswiadczenia podatkowego za rok 2007. Do 28.01.09, prosze dostarczyc nastepujace dokumenty:
-specyfikacje i dokumentacje na fradral (odpis) dotyczace wydatkow w wysokosci 196.080 koron
-Oswiadczenie na wyliczenie fradralu (odpisu)
-Oswiadczenie i dokumentacje na odpis dojazdow pomiedzy m. zamieszkania a praca, w tym informacje o:
-Polozenie miejsca pracy / miejsca spotkan
- odleglosc miedzy m. Zamieszkania a miejscem pracy
- liczba dni pracy, po odliczeniu dni chorobowych, urlopowych i dni wolnych (swiat).
-oswiadczenie na wyliczenia fradralu (odpisu)
-Pamietaj o napisaniu (Personnummer) – peselu – (dunskiego) na przeslanych materialach (dokmentach)
-Jezeli zyczysz sobie dostarczyc je osobiscie, prosze o telefoniczne zarezerwowanie=
cwsm111:
Ja miałem taką kontrole pół roku temu nic przyjemnego i naprawde nic dobrego z tego nie wyniknie.
ps "Mała"prosze o kontakt mój mai to cwsm111@gmail.com
Hillerod:
--- Cytat: cwsm111 w 30 Sty 2009, 23:13:13 ---Ja miałem taką kontrole pół roku temu nic przyjemnego i naprawde nic dobrego z tego nie wyniknie.
ps "Mała"prosze o kontakt mój mai to cwsm111@gmail.com
--- Koniec cytatu ---
Czy moglbys napisac cos wiecej o tej kontroli?
O jakie konkretnie papierki chodzi?
Czy to oznacza (-specyfikacje i dokumentacje na fradral (odpis) dotyczace wydatkow) czy to znaczy ze musze zbierac wszystkie paragony z marketow , bilety lotnicze,bilet na pociag itd??????????????????????
mala_z_Aarhus:
Tak.
Mysle, ze pan Misio_99 bedzie bardziej kompetenty w temacie, ale skoro Urzad Skarbowy ma prawo kontroli dokumentow/zeznan do 5 lat wstecz, to dosc naturalne jest, ze podatnik zachowuje dokumenty itp przez podobny okres.
O ile pamietam, kiedys TP S.A. miala zasade, ze w razie reklamacji rachunku zadala wykazu rachunkow do 7 lat wstecz.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej