Ogólne > Podatki

*8 proc podatku a zameldowanie i szkoła.........

<< < (2/4) > >>

Beata03:
Tego wlasnie nie jestem pewna.......ale co mam zrobic zeby w PL nie płacic podatku od tych tegorocznych?   Mam w kraju inne dochody.......

Jonka:
cześć
Ja mam podobne pytanie jestem w Dani od listopada 2007r.
 Nie pracowałam jeszcze chodzę do szkoły od czerwca 2008r.
Zaczynam prace  16 marca do 10 października.
Jestem tu zameldowana ale mam stały meldunek w Polsce.
Jestem tu razem z rodziną mąż płaci od samego początku 38%.
Moje pytanie to
Czy ja będę mogła płacić 8% podatku??

vera:

--- Cytat: Beata03 w 02 Lut 2009, 09:19:50 ---Tego wlasnie nie jestem pewna.......ale co mam zrobic zeby w PL nie płacic podatku od tych tegorocznych?   Mam w kraju inne dochody.......

--- Koniec cytatu ---

Na to wychodzi , że anie w Danii ani w Polsce nie chcesz płacić podatku. Jak w określonym roku podatkowym masz dochody z dwóch krajów to niestety będziesz musiała zapłacić. Przy 38% podatku dostajesz wiele rzeczy m.in. szkołę oraz wiele innych rzeczy. Nie upieraj się na pozostaniu przy 8% podatku jak wielu w dk bo kupe kasy zapłacisz w Polsce praktycznie za nic.

Beata03:
Zle mnie zrozumialas. Jezeli zapłace w Danii te 46 %to nie mam ochoty płacic w Polsce  jeszcze moze raz. A co więcej da mi panstwo dunskie oprocz szkoły?

vera:

--- Cytat: Beata03 w 02 Lut 2009, 18:49:00 ---Zle mnie zrozumialas. Jezeli zapłace w Danii te 46 %to nie mam ochoty płacic w Polsce  jeszcze moze raz. A co więcej da mi panstwo dunskie oprocz szkoły?

--- Koniec cytatu ---

To zależy na jak długo chcesz tu osiąść.

Z tego co napisałaś to raczej nie masz zamiaru długo siedzieć w Danii, proponuję zmienić kontrakt. Zmień kontrakt z dniem 1 stycznia 09 i po sprawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej