Ogólne > Podatki
*8 proc podatku a zameldowanie i szkoła.........
Beata03:
Tego wlasnie nie jestem pewna.......ale co mam zrobic zeby w PL nie płacic podatku od tych tegorocznych? Mam w kraju inne dochody.......
Jonka:
cześć
Ja mam podobne pytanie jestem w Dani od listopada 2007r.
Nie pracowałam jeszcze chodzę do szkoły od czerwca 2008r.
Zaczynam prace 16 marca do 10 października.
Jestem tu zameldowana ale mam stały meldunek w Polsce.
Jestem tu razem z rodziną mąż płaci od samego początku 38%.
Moje pytanie to
Czy ja będę mogła płacić 8% podatku??
vera:
--- Cytat: Beata03 w 02 Lut 2009, 09:19:50 ---Tego wlasnie nie jestem pewna.......ale co mam zrobic zeby w PL nie płacic podatku od tych tegorocznych? Mam w kraju inne dochody.......
--- Koniec cytatu ---
Na to wychodzi , że anie w Danii ani w Polsce nie chcesz płacić podatku. Jak w określonym roku podatkowym masz dochody z dwóch krajów to niestety będziesz musiała zapłacić. Przy 38% podatku dostajesz wiele rzeczy m.in. szkołę oraz wiele innych rzeczy. Nie upieraj się na pozostaniu przy 8% podatku jak wielu w dk bo kupe kasy zapłacisz w Polsce praktycznie za nic.
Beata03:
Zle mnie zrozumialas. Jezeli zapłace w Danii te 46 %to nie mam ochoty płacic w Polsce jeszcze moze raz. A co więcej da mi panstwo dunskie oprocz szkoły?
vera:
--- Cytat: Beata03 w 02 Lut 2009, 18:49:00 ---Zle mnie zrozumialas. Jezeli zapłace w Danii te 46 %to nie mam ochoty płacic w Polsce jeszcze moze raz. A co więcej da mi panstwo dunskie oprocz szkoły?
--- Koniec cytatu ---
To zależy na jak długo chcesz tu osiąść.
Z tego co napisałaś to raczej nie masz zamiaru długo siedzieć w Danii, proponuję zmienić kontrakt. Zmień kontrakt z dniem 1 stycznia 09 i po sprawie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej