Ogólne > Rodzina ...
prawa konkubiny w Danii
eliza:
Moja znajoma poznala Dunczyka, wdowiec,ale zenic sie teraz jak mowi nie moze, bo musi rozliczyc sie z doroslymi juz dziecmi. Poniewaz dziwne wydaje mi sie,ze rozliczenie finansowe z dziecmi moze miec cos wspolnego ze slubem,wiec sie jakos zaczelam obawiac. Ona ma w kraju rzucic prace, nie bedzie miala lat do emerytury. Stad moje pytanie, czy konkubiny, mieszkajace pod jednym dachem maja jakies prawa, jakies zabezpieczenia ze strony wpolpartnera.?
K3:
--- Cytat: eliza w 12 Lut 2009, 16:35:23 ---Moja znajoma poznala Dunczyka, wdowiec,ale zenic sie teraz jak mowi nie moze, bo musi rozliczyc sie z doroslymi juz dziecmi. Poniewaz dziwne wydaje mi sie,ze rozliczenie finansowe z dziecmi moze miec cos wspolnego ze slubem,wiec sie jakos zaczelam obawiac. Ona ma w kraju rzucic prace, nie bedzie miala lat do emerytury. Stad moje pytanie, czy konkubiny, mieszkajace pod jednym dachem maja jakies prawa, jakies zabezpieczenia ze strony wpolpartnera.?
--- Koniec cytatu ---
a w PL mają ??
mala_z_Aarhus:
Chodzi mu tylko o jego dorosle dzieci, czy o utrate doplaty do mieszkania/domu, jaka przysluguje osobie samotnej ew. emerytowi?
Zalezy od wielu czynnikow, ale ogolnie nie.
Moglby wpisac pani znajoma, jako osobe upowazniona do otrzymania pieniedzy z ubezpieczalni lub funduszu emerytalnego.
Jomir:
Ja bym na takich zasadach nie wyjechala....
A co bedzie jak sie Pan rozmysli????
Powrot do kraju? Szukanie pracy na pare lat przed emerytura???
Kaczeq:
Nie wiadomo czy pare lat do emerytury ... raczej nie. Chodzi o naliczanie przepracowanych lat ... a ta Pani jest troche mlodsza ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej