Ogólne > Podatki
rozlicznie w Danii
iwa:
Jeśli możesz na ten adres szotab@o2.pl będę wdzięczna. Pozdrawiam i dziękuję.
iwa:
A jeszcze mam jedno pytanie(na razie :) pewnie będzie ich więcej jak zdecyduję się rozliczyć) dla zorientowanych, czy można rozliczyć się on line ze skatem i jak to zrobić? Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasowe informacje i mam nadzieję , że znajdzie się jeszcze ktoś kto będzie mógł odpowiedzieć mi na te pytania, pozdrawiam Was wszystkich cieplutko:)
K3:
--- Cytat: iwa w 20 Lut 2009, 21:19:24 ---A jeszcze mam jedno pytanie(na razie :) pewnie będzie ich więcej jak zdecyduję się rozliczyć) dla zorientowanych, czy można rozliczyć się on line ze skatem i jak to zrobić? Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za dotychczasowe informacje i mam nadzieję , że znajdzie się jeszcze ktoś kto będzie mógł odpowiedzieć mi na te pytania, pozdrawiam Was wszystkich cieplutko:)
--- Koniec cytatu ---
do 19.02 była możliwość wstępnego rozliczenie ze SKAT za 2008 rok... właściwe będzie po 12.03
dostęp na tastselv.skat.dk
iwa:
Mam do Ciebie Tomsis jeszcze jedno pytanie... jak uważasz skoro płaciłam 8% podatku ( pracodawca zbierał informacje na temat rezydencji, ilości km z Polski do Danii itp.) czy może to oznaczać, że skat rozliczył mój podatek i nie muszę z tym nic robić? (nie dostałam żadnego pit-u do Polski, ale być może został przesłany na adres pracodawcy) Czy jest szansa odzyskania tego 8%-wego podatku, pracowałam tam krótko wiec zarobki w skali roku też nie były wysokie. Napisz jeśli możesz również jakie dokumenty powinnam posiadać chcąc się rozliczyć, czy przy rozliczeniu mogę skorzystać z dokumentów dostępnych na Testselv (zamówiłam kod) czy powinnam gnębić pracodawce lub skat (w zależności od tego jakie dokumenty będą mi potrzebne)aby je odzyskać. Bardzo proszę Cię o pomoc.
iwa:
Hallo ....już nikt nie zagląda na mój wątek :( Może ma informację których ja nie posiadam i mógłby pomóc.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej