poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Brev  (Przeczytany 9590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brev

• Gość
Brev
« dnia: 13 Lut 2009, 19:58:18 »
Czy ktoś może dostał list informujący o karze więziennej na temat jeżdzenia na polskich tablicach ?

KIKI

• Gość
Odp: Brev
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lut 2009, 20:14:05 »
nie..... a Ty dostałeś????
A moze złapali Cie i nie wywiozłeś auta??

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lut 2009, 20:26:51 »
No to zacznie się panika w polskich szeregach  ;)

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lut 2009, 20:49:22 »
hahahah

Jaka panika, gość pewnie usłyszał plotkę i teraz pójdzie w świat a reszta będzie powtarzać.

Ale fantazja.......

Po drugie
Tyle gadania na temat Polskich blach jakby wielkim trudem było wydanie 15-20 tyś na auto, bo nikt tu za półdarmo nie pracuje...

dk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lut 2009, 10:41:21 »
....albo po żekomej konfiskacie samochodu zgłoszenie sprawy do MSZ oraz kradzieży na w Polsce na policji...

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lut 2009, 11:58:36 »
hahahah

Jaka panika, gość pewnie usłyszał plotkę i teraz pójdzie w świat a reszta będzie powtarzać.

Ale fantazja.......

Po drugie
Tyle gadania na temat Polskich blach jakby wielkim trudem było wydanie 15-20 tyś na auto, bo nikt tu za półdarmo nie pracuje...
Vera ja sie z Toba w 100 % zgdzam !!! każdy kogo nie spotkam , gdzies coś usłyszał przeczytał albo cos, a tak naprawde to wiekszosc z nas ma PL blachy i osobiście nikomu nic sie takiego nie przydażyło....( ja nikogo takiego nie znam , a znam sporo Polaków)wspomne o tym ze miałam włamanie do auta, byłam na Policji , na temat blach nie usłyszałam ani słowa, chociaz była nawet sprawa w sądzie ... kilka razy kontrole rutynowe na mieście a i również na granicy Dunsko- Niemieckiej.zawsze legitymuje sie żółta karta i życza mi miłego dnia.

lol

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lut 2009, 13:08:59 »
Do lilianek ........ pożyjemy zobaczymy ...... przyjdzie czas i tak wyjedziesz autem .....nie mówiąc o konsekwencjach !
A co do wszystkich którzy jezdzą na polskich blachach , to chyba zrozumiałe jest to że musicie to zrobic przyjezdzajac do Dani każdy chyba zorientowany wiedział jak to tutaj wszystko wyglada !
Zarabiacie  tutaj więcej niż w Polsce więc po co te kombinacje itp itd
Pozdrawiam

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lut 2009, 13:08:59 »

lilianka1690

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lut 2009, 13:18:51 »
jeżdzenie na Pl blachach chyba nie jest kombinowaniem, rozejrzyj sie dookoła i zdejmij okulary :))) ja juz tu żyje ponad 2 lata i konsekwencji brak :) pozdrowienia

eva77

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lut 2009, 13:25:43 »
Zgadzam się z kolegą.My tez jeździlismy sobie spokojnie autem na polskich blachach,przechodzilismy kontrole i do pewnego czasu był spokój.Trafilismy raz na taką kontrolę, która dała nam dwa tygodnie, albo na przerejstrowanie auta, albo na wywiezienie go do Polski.I gdzieś czytałam że policja się takimi sprawami nie zajmuje tylko skat.Nas akurat złapała policja do rutynowej kontroli i pierwsze pytanie jakie nam zadali brzmiało-jak długo przebywacie w Danii.Także naprawdę nie ma co się łudzić i kombinować,auto trzeba przerejstrować, takie są przepisy a my możemy sobie tylko ponarzekać i wylewać swoje żale na forum.

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Lut 2009, 13:30:55 »
Panie lol  jestem płci żenskiej a nie męskiej , zreszta niewazne . temat Polskich blach jest tematem drazniacym, kazdy tu żyje na swój sposób , jeśli Pan kupił tu auto to dobrze , ciesze sie bardzo z tego, ,kilku takich znam którzy nabrali na ten cel kredyty a teraz żałuja. jesli na własnej skórze przekonam sie ja albo ktos z moich znajomych *puki co nikt sie nie przekonał * i oby sie nie przekonał *to pełno jest ogłoszen z samochodami na Dk blachach za małe pieniądze , i nkit tu nie mówi o kombinowaniu, tylko po co ja mam inwestowc kupe kasy na samochód, albo nie daj Boże brac kredyt no 10 lat jak w obecnej sytuacji nikt z nas nie moze byc pewny swoich posad w Danii, moze przyjdzie nam wracac do Pl jak tym z Angli ....

lol

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Lut 2009, 13:59:14 »
Wracając do sprawy masz szczęście tylko go tak nie wykorzystuj bo może się zerwać cienka "niebieska" linia...!
A co kredytów nie trzeba ich brac zarabiajac takie pieniazki tutaj 3-5 miesiecy zbiarania i juz mam przyzwoite auto którym można jechać do Polski i nie bać  się o przygody drogowe ( choć to różnie bywa każde auto może odmówić posłuszeństwa..!)

« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2009, 15:54:53 wysłana przez Tula »

lol

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 14 Lut 2009, 14:13:30 »
Bardzo dobrze napisane Misio_99
Pozdrawiam

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #12 dnia: 14 Lut 2009, 14:27:50 »
Jak drogie to musi być auto aby na niego kredyt brać? Po co.
Ale przecież Polak nie pojedzie na wakacje do Polski piętnastoletnim autem (nawet dobrze utrzymanym) bo trzeba się sąsiadom pochwalić.Do tego potrzebna jest droga i nowa fura.

aaaa

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 14 Lut 2009, 15:32:42 »
A nie pamiętacie sytuacji w Anglii sprzed roku?????
Nie bo nie oglądacie polskiej telewizji tylko te duńską. My w Anglii mieliśmy podobną sytuację. Przerejestrowanie auta, a co za tym idzie przeniesienie kabusewnicy na prawą stronę. A jak nie to holowanie auta na parking policyjny.
Polacy zaczeli masowo zglaszać to w Ambasadzie i do MSZ'tu. Efektem tego było że polska policja zaczeła robić to samo z "angielskimi" autami kabusewanymi przez Anglików. Auta były zatrzymywane a kabusewcy karani wysokimi mandatami, w skrajnych przypadkach auta były odprowadzane na parkingi policyjne. Po trzech miesiącach oba rządy doszly do porozumienia i teraz wystarczy raz na poł roku zjechać do Polski (oczywiście trzeba to udokumentować) i po krzyku.

« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2009, 15:56:24 wysłana przez Tula »

Offline Majkelek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
  • głupi ten co głupio robi
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Lut 2009, 17:01:28 »
A nie pamiętacie sytuacji w Anglii sprzed roku?????
Nie bo nie oglądacie polskiej telewizji tylko te duńską. My w Anglii mieliśmy podobną sytuację. Przerejestrowanie auta, a co za tym idzie przeniesienie kabusewnicy na prawą stronę. A jak nie to holowanie auta na parking policyjny.
Polacy zaczeli masowo zglaszać to w Ambasadzie i do MSZ'tu. Efektem tego było że polska policja zaczeła robić to samo z "angielskimi" autami kabusewanymi przez Anglików. Auta były zatrzymywane a kabusewcy karani wysokimi mandatami, w skrajnych przypadkach auta były odprowadzane na parkingi policyjne. Po trzech miesiącach oba rządy doszly do porozumienia i teraz wystarczy raz na poł roku zjechać do Polski (oczywiście trzeba to udokumentować) i po krzyku.

Uważasz że tak też się stanie w Danii ponieważ jest tu może z 10 - 20 tys. aut na polskich tablicach rejestracyjnych i wszyscy Ci ludzie zaczną protestować ?

Kids, you tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 14 Lut 2009, 17:01:28 »