Ogólne > Rodzina ...
LEKARZ- KARDIOLOG
anha:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Wszystko sie wszedzie rozbija o kase, panstwowa i bezplatna sluzba zdrowia to fikcja.
--- Koniec cytatu ---
Zgadzam się.Jestem obecnie w temacie okołoporodowym i w polskich szpitalach warunki są straszne.
Sale są wieloosobowe,trzeba płacić za znieczulenie (jeżeli szpital w ogóle oferuje),za położną,za rodzenie w wannie,za cc.
W niektórych wciąż trzeba płacić za poród rodzinny czy za pobyt w szpitalu.
Hannah:
No i co z tego ze w Polsce warunki sa straszne ale lekarze lepsi... dobre warunki zycia nie ratuja...Ja rodzilam w Danii,bylam w pieknym pokoju,maz ze mna,darmowe znieczulenie...ale pielegniarka rozwalila dozownik i ze znieczulenia nici...wylam tam 35 godz a lekarz przyszedl raz (na wezwanie meza) cos zmamrotal i machnal reka...i dopabuse jak zemdlalam to sie obudzili i synka wyciagneli za pomoca vaccum...a po wszystkim spytali sie czy moge sama pojsc na oddzial poporodowy...po 7 cm szycia wewnatrz plus 7 na zewnatrz i 2 cm ciecia!!!!!Paranoja!!Dodam jeszcze ze polscy lekarze ze wzgledu moojej wrodzonej wasy serca powiedzieli odrazu ze bedzie cc..a ja naiwna myslalam ze dunscy lepsi bo piekne szpitale maja!!!!!A teraz mam...traume!!!!!!!
TBB:
1) Wielu z Was miala przykre przezycia z lekarzami w Danii - ja moge powiedziec o przykrych przezyciach w Polsce. Przyjaciolka dostala skabusewanie na badania, poniewaz podejzewano leukemie. W klinice nie zostala przyjeta, poniewaz stwierdzono, ze skabusewanie nie bylo wypisane prawidlowym DRUKIEM. Zeby badanie odbylo sie na czas potrzebna byla "pomoc" lapowki. W Danii, zaden lekarz nie przyjmie lapowki, zeby zalatwic jakies badanie - w Polsce (niestety) to jest na porzadku dziennym.
2) Co do "apteczek domowych" - Polacy maja to do siebie, ze faszeruja sie lekami jak tylko moga - maja wiecej lekow niz apteki w Danii. ::). Za takie sprowadzanie lekow powinni karac.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej