poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: polak polakowi wilkiem  (Przeczytany 20521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tula

• Gość
Odp: polak polakowi wilkiem
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Lut 2009, 10:49:20 »
Bo jest nowy na forum. ;)
;D ;D ;D
To Ci sie udalo.

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Lut 2009, 13:07:46 »
Jestem z toba Jezu. ;D

Tula

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Lut 2009, 13:14:36 »
Kingdom of Heaven ;) 8)

Offline lilia

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Lut 2009, 15:00:02 »
" Duńscy Polacy"- a co to w ogóle znaczy?  :P
Jak ktoś tu mieszka rok, trzy, pięć- to juź jest "duńskim Polakiem"? Kiedy można nazwać rodaka "duńskim Polakiem"? ;D
Po roku, dwóch, trzech, czy po dziesięciu..?  ;)

PS.A brak solidarności to nie kwestia forum, ale nasza cecha narodowa, niestety  :(

gosc

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Lut 2009, 15:02:16 »
nikomu sie nie chce przegladac miliona postow, bo brud na forum jest wpisujac w wyszukiwarce problem z CPR wyskakuje 5000008948 wynikow.
Ktos powinien to posprzataci zrobic watek zbiorczy o nazwie CPR i nie byloby problemu.
Tymaczesem lepiej ponazekac ze ludzie pytaja i pytaja i pytaja.... jak nikt nie posprzata to beda pytac.

Tula

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 16 Lut 2009, 15:39:17 »
nikomu sie nie chce przegladac miliona postow, bo brud na forum jest wpisujac w wyszukiwarce problem z CPR wyskakuje 5000008948 wynikow.
Ktos powinien to posprzataci zrobic watek zbiorczy o nazwie CPR i nie byloby problemu.
Tymaczesem lepiej ponazekac ze ludzie pytaja i pytaja i pytaja.... jak nikt nie posprzata to beda pytac.
Nam za sprzatanie tutaj nikt nie placi, nasza funkcja jest spoleczna, wiec nie dziw sie gosciu, ze nikt nie bedzie poswiecal paru godzin na uporzadkowanie tych 5000008948 watkow o cpr.  Bo to i tak nic nie da, jak widac na przykladzie dzialu transport, gdzie mimo dokladnie opisanego podzialu ludzie sie i tak wpisuja jak i gdzie popadnie...
Poza tym, zaden z nas nie siedzi tu 24 godziny na dobe, zeby miec na wszystko oko, wiec pewne watki/tematy nam sila rzeczy umykaja.

Aneczko, uwag na moj temat w rodzaju "pusta skarbonka" sobie nie zycze.

Offline adam1104

• Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lut 2009, 15:49:33 »
niestety tak juz jest na tym swiecie gdzie 2 polakow tam 3 opinie a za granica polak polaka sprzeda

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 16 Lut 2009, 15:49:33 »

gosc

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Lut 2009, 15:59:06 »
Wiec sie nie oburzajce ze ktos ciagle pyta i nie broncie sie odpowiedzia" bo my pozniej sprzatac musimy"

Offline Apolonia

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Lut 2009, 16:02:19 »
No wiecie ja tez sie wilkiem patrze jak widze kilku pijanych typøw rozrabiajacych i klnacych po polsku a co, moze mam podejsc i zapytac moze panowie nieszczęśliwi ze tak sie urżneli ? I razi mnie jeszcze pazernosc rodakøw - nie chec zarobienia pieniedzy bo w koncu po to przyjechali ale chęć oszukania wszystkich i wszystkiego w celu osiągniecia korzyści materialnych. Tych uczciwych przepraszam.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #24 dnia: 16 Lut 2009, 16:13:46 »

Oj, naiwny. A komu bedzie sie chcialo znalezc ten watek zbiorczy o nazwie CPR? Wiele osob zaklada tematy gdzie popadnie, zupelnie nie przejmujac sie dzialami na forum.

Cytuj (zaznaczone)
Tymaczesem lepiej ponazekac ze ludzie pytaja i pytaja i pytaja....

Ja nie narzekam, ja ignoruje  8)  Wychodze z zalozenia, ze jezeli komus nie chce sie poswiecic 5 minut i przejrzec 2-3 strony, to znaczy, ze sprawa nie jest dla tej osoby wazna.

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 16 Lut 2009, 16:28:11 »
" Duńscy Polacy"- a co to w ogóle znaczy?  :P

Według mnie są to ludzie którzy mówią o sobie : my Duńczycy, bo u nas w Danii , a Wy Polacy , Polaczki , u Was w Polsce.

Liczba takich ludzi ciągle rośnie i nie ma znaczenia czy są tu rok , dwa czy dwanascie :0
« Ostatnia zmiana: 16 Lut 2009, 20:59:01 wysłana przez lilianka »

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 16 Lut 2009, 21:00:56 »
ohhh Edith masz racje , to ja tak już miałam nie raz i nie dwa, na dodatek trzeba uważac co i do kogo sie mówi, bo  potem słyszy się rózne historie. niestety

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 17 Lut 2009, 01:42:01 »
Niektórzy, na w ich odczuciu złośliwość odpowiadają złośliwością mówiąc na przykład, że ktoś jest bardziej duńczykiem niż sami duńczycy (jakby Duńczycy byli złośliwi) lub przezwać kogoś polaczkiem.

Niektórzy imigranci nie lubią innych imigrantów, bo ich zdaniem, oni zachowują się na poziomie czego ci inni nie potrafią. Jeżeli potrafisz zachować się na poziomie, to wpływaj na innych ludzi pozytywnie a jeżeli nie, to zachowaj swoją złość dla siebie.

Tak se myśle. :-\

Offline Apolonia

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #28 dnia: 17 Lut 2009, 01:48:09 »
popieram jeża w całości.na forum można spotkać się zarówno z życzliwościa,jak i z chamstwem"duńskich polaków"
A z chamstwem, bezczelnoscia i pazernoscia nowo przyjezdnych to sie nie mozna spotkac? Przeciez kultura osobista nie zalezy czy sie jest tu duńskim polakiem czy polskim duńczykiem.

Offline KamiLka

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • <3
    • Status GG
« Odpowiedź #29 dnia: 17 Lut 2009, 02:04:40 »
ile ludzi tyle charakterow, tego sie nie da zmienic, na szczescie ;)

a z tym pomaganiem, o ktorym pisal Jeż to sie bardzo zgadzam..
kiedy osoby, ktore z komputerem przez cale zycie mialy tyle do czynienia co wiatrak z piernikiem, siadaja na to forum z nadzieja uzyskania jakiejkolwiek pomocy, w sprawach o ktorych nie maja pojecia, i slysza slowa jak 'wyszukiwarka, post, watek' to ja rozumiem, ze szlag ich moze trafic... albo przynajmniej straca nadzieje w ludzkosc.. :P

a zdunczeni Polacy i Polki sa smieszni, zostawcie ich, poprawiaja mi humor w ciemne i zimne wieczory, hr hr hr :D

pozdrawiam ;)

"Nigdy nie można oznaczyć z pewnością, gdzie się w kobiecie anioł kończy, a diabeł poczyna."

Hakuna Matataaa : DDD

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 17 Lut 2009, 02:04:40 »

Polak potrafi!

Zaczęty przez mariuszkDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5344
Ostatnia wiadomość 25 Lis 2009, 14:55:49
wysłana przez jamjurand
Polak zamordowany przez eks-dziewczyne

Zaczęty przez sopociankaDział Hydepark

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 8164
Ostatnia wiadomość 08 Gru 2013, 18:33:27
wysłana przez myszka0807
zginął Polak

Zaczęty przez maggie23Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4274
Ostatnia wiadomość 20 Sie 2008, 09:06:30
wysłana przez vera
Polak ostoja narodow

Zaczęty przez JomirDział Hydepark

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 16518
Ostatnia wiadomość 13 Wrz 2014, 20:31:07
wysłana przez s-pasko
Polak szefem a duńskie realia... (Budowlanka)

Zaczęty przez KoerOneDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6862
Ostatnia wiadomość 16 Paź 2013, 23:51:39
wysłana przez aisak