Ogólne > Podatki

PIT a 8% składka na rynek pracy

<< < (5/5)

a:
No to mozna wykazac skladke na rynek pracy jako podatek zaplacony za granica? Bo widze, ze opinie sa sprzeczne.
Misio, co Ty na to?

JohnnyZet:
Na pewno nie można odliczyć jej od podatku, jako składki zapłaconej, ponieważ już raz została odliczona od duńskiego podatku, tak przynajmniej ja to rozumiem.

Ale też nie wiem, czy można ją traktować jako podatek zapłacony za granicą. W moim akurat przypadku, zarówno jak dodaję ją do 38 procent albo i nie, kwota dopłaty do US pozostaje taka sama ;) - przy uldze abolicyjnej.

roga:

--- Cytat: JohnnyZet w 10 Kwi 2009, 12:11:19 ---Na pewno nie można odliczyć jej od podatku, jako składki zapłaconej, ponieważ już raz została odliczona od duńskiego podatku, tak przynajmniej ja to rozumiem.

Ale też nie wiem, czy można ją traktować jako podatek zapłacony za granicą. W moim akurat przypadku, zarówno jak dodaję ją do 38 procent albo i nie, kwota dopłaty do US pozostaje taka sama ;) - przy uldze abolicyjnej.

--- Koniec cytatu ---

Skladka na rynek pracy (AM-bidrag) zostaje odliczona od dochodu A-indkomst przez SKAT zanim Skat oblicza podatek, a nie jak piszesz, ze zostaje odliczona od podatku.   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej