poloniainfo.dk

*
Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Co opłaca się sprzedać w Danii?  (Przeczytany 20621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fabians

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Co opłaca się sprzedać w Danii?
« dnia: 27 Lut 2009, 12:27:57 »
Otóż był wątek co opłaca się kupić więc teraz odwrotnie, co opłaca się wziąć z kraju przy wyjeździe do Dani aby tam sprzedać. Oczywiście nie chodzi tu o towary akcyzowe. Wiadomo że trzeba by tam znaleźć jakiś komis czy osobę która chciała by od nas kupić towar... ale to osobne zagadnienie.
« Ostatnia zmiana: 28 Lut 2009, 19:58:01 wysłana przez fabians »

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: Co opłaca się sprzedać w Danii?
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lut 2009, 18:27:47 »
Czasy sprzedawania w Rosji uzywanych ubran jak i handlowania sztangami papabusesow w Berlinie juz sie skonczyly...
Teraz sie po prostu jedzie, ewentualnie biorac zapas typowo polskich produktow dla wlasnego uzytku....
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Peter

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lut 2009, 20:09:10 »
Hej. Opłaca się tu sprzedać akcesoria samochodowe. Ja kupuje w polsce np. powerbox'y do turbo diesli i sprzedaje je tutaj. Idą jak świeże bułki. A duny cieszą się jak małe dzieci.
Markowe karty pamięci też da się sprzedać z zyskiem. No i lustrzanki Nikona lub Canona, tylko że w to trzeba zainwestować. Chyba że masz kupca pod konkretne body lub obiektyw wtedy nie zamrażasz kasy.

Offline fabians

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Lut 2009, 21:37:37 »
Hej. Opłaca się tu sprzedać akcesoria samochodowe. Ja kupuje w polsce np. powerbox'y do turbo diesli i sprzedaje je tutaj. Idą jak świeże bułki. A duny cieszą się jak małe dzieci.
Markowe karty pamięci też da się sprzedać z zyskiem. No i lustrzanki Nikona lub Canona, tylko że w to trzeba zainwestować. Chyba że masz kupca pod konkretne body lub obiektyw wtedy nie zamrażasz kasy.
Dzięki ... konkretne pytanie - konkretna odpowiedź ...

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Mar 2009, 09:57:15 »
...

Powiedz mi czy je zarazem montujesz ???

Peter

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Mar 2009, 10:10:56 »
Tak montuje je.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Mar 2009, 11:27:17 »
Tak montuje je.
Masz jakiś cennik, czy tylko prowizja? No i ile czasu ci to zajmuje? Chodzi o silnik 2.0 tdi 140KM.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Mar 2009, 11:27:17 »

Peter

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Mar 2009, 12:08:14 »
Hej. Współpracuje z tą furmą: http://www.mrctuning.pl/
W Polsce zakładaliśmy boxy do kilku aut w tej firmie razem z testami na hamowni, dlatego mam pewność czego są warte.
Cena taka jak ze strony ja mam prowizje od sprzedawcy.
Co do założenia, trwa to ok 20, 30 minut. Jeżeli silnik 2.0 tdi, rozumiem że mówimy o koncernie VW??
Potrzebny jest model auta, przebieg i rocznik. Po roczniku można poznać jaka pompa została zastosowana, a po przebiegu jak zużyty jest silnik i jaki program dobrać.

Offline fabians

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Mar 2009, 12:33:48 »
Pewnie bardzo dużo jest osób co o powerbox-ach nie słyszeli a to naprawdę ciekawe zagadnienie i jakie tańsze od chip tuningu. Zamontowanie tego cuda też nie jest takie skomplikowane. Trochę smykałki, klucze i już śmigamy z kilkoma końmi więcej

http://www.44tuning.pl/powerbox/jak-zamontowac-powerbox-a-do-diesla.html

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Mar 2009, 12:52:20 »
Hej. Współpracuje z tą furmą: http://www.mrctuning.pl/
W Polsce zakładaliśmy boxy do kilku aut w tej firmie razem z testami na hamowni, dlatego mam pewność czego są warte.
Cena taka jak ze strony ja mam prowizje od sprzedawcy.
Co do założenia, trwa to ok 20, 30 minut. Jeżeli silnik 2.0 tdi, rozumiem że mówimy o koncernie VW??
Potrzebny jest model auta, przebieg i rocznik. Po roczniku można poznać jaka pompa została zastosowana, a po przebiegu jak zużyty jest silnik i jaki program dobrać.
Dzięki, zasadniczo chodziło mi jak się zabieracie do roboty. Widzę ze pomiary są w cenie a nie sama sprzedaż - gitara

[Posted on: 01 Marzec  2009, 12:34:49]

Pewnie bardzo dużo jest osób co o powerbox-ach nie słyszeli a to naprawdę ciekawe zagadnienie i jakie tańsze od chip tuningu. Zamontowanie tego cuda też nie jest takie skomplikowane. Trochę smykałki, klucze i już śmigamy z kilkoma końmi więcej

http://www.44tuning.pl/powerbox/jak-zamontowac-powerbox-a-do-diesla.html
bez testów się nie dowiesz czy właściwości się poprawiły (zasadniczo zawsze się poprawiają). Jednak bywa tak że pogarsza się temat - dlatego testy się je przeprowadza.

[Posted on: 01 Marzec  2009, 12:48:06]

http://www.mrctuning.pl/ co do tej strony to chętnie ją odwiedzę i zobaczę co tam ciekawego mają   ;). Zasadniczo bardzej przeglądałem oferty V-tech'a.

Peter

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Mar 2009, 13:03:56 »
Ja mam mondeo tdci, w serii było 130 koni. Dopasowali mi program, że mam teraz 180 koni i 450 Nm. Kosmiczna rużnica w cenie 599PLN. Nawet spalanie się zmniejszyło, to dlatego, że pełny moment jest bardzo nisko i nie trzeba tak często machać drążkiem.
A jak wasze odczucie co do paliwa w dani?
Konkretnie to pytanie do Ciebie Vera. Też masz diesla z commonrail. Ja w Polsce leje tylko BP ultimate. A jak zatankuje w Danii diesla np. na shelu to kicha, wyraźna różnica w jakości na korzyść BP ultimate.

Co do  V-tech to również czapki z głów koledze robili program do nowego audi TT-s. Z 275Km wydusili 340, na silniku 2.0TFSI.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Mar 2009, 17:11:11 »
No tanio te 599pln. Co do spalania zawsze ono się zmniejszy jak soft został dobrze dobrany. Co do paliwa nie narzekam ani w Danii ani w Polsce (tankuje tylko na Orlenie).

Osobiście uważam to za nie porozumienie wyduszenie takiej mocy z silnika TYLKO 2.0, tak samo z A4 1.8T gdzie wykrzesano ostatnio 309KM.
Co do moich diesli to się dałem na mówić na diesla jakiś czas temu. Niestety nie jestem zadowolony. Teraz to tylko benzyna

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Mar 2009, 17:38:48 »
A czy przypadkiem takie tunowanie jest w Danii dopuszczalne. Gdzies czytalem, ze np. tuning knalertow jest zabroniony

Peter

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Mar 2009, 17:56:12 »
Nie wiem czy jest zabroniony czy nie. Ten typ tuningu poprzez modyfikację programu z komputera sterującego podnosi moc i moment. Inny rodzaj tuningu mechanicznego to modyfikacje zawieszeń, hamulców, filtry powietrza, strumiennice czy sportowe wydech. Jak widać tutaj na ulicach pełno jest aut zmodyfikowanych w różny sposób. Do tego sklepy thansen. Jeżeli to jest legalne i dozwolone to dlaczego powerbox nie?
Poza tym o takim tuningu wie tylko właściciel auta. Jadąc na przegląd czy do serwisu wyjmuje box i po krzyku.
Powerbox to tylko odpowiedzialność właściciela auta w którym jest montowany. Musi pamiętać o częściach eksploatacyjnych, które przy boxie narażone są na wieksze obciążenia. Co za tym idzie odpowiednio wcześniej je wymienić lub serwisować.
Producent gwarantuje sprawną pracę boxa i brak ujemnego wpływu dla elektroniki auta. Jeżeli chodzi o mechanikę samochodu właściciel musi pamiętać, że box to większa moc i większe obciażenie hamulców, zawieszenia, silnika itp.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Mar 2009, 18:01:50 »
No akurat przykład thansen nie jest dobry - wiele rzeczy sprzedają, które nie powinny być instalowane w autach.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 01 Mar 2009, 18:01:50 »

Urlop rodzicielski w Danii

Zaczęty przez RybkaWillegoDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 105
Wyświetleń: 316250
Ostatnia wiadomość 10 Cze 2016, 20:01:31
wysłana przez aneczka.k
uczelnie w Danii?

Zaczęty przez Mateusz199Dział Edukacja

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 18484
Ostatnia wiadomość 18 Kwi 2024, 10:49:09
wysłana przez Mateusz199
Czy przeglady techniczne aut sa obowiazkowe w Danii ?

Zaczęty przez KierowcaDział Hydepark

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 40712
Ostatnia wiadomość 27 Paź 2009, 22:39:26
wysłana przez Manior
Nastepny punkt do podniesienia naszej "popularnosci" w Danii...

Zaczęty przez MartynaMDział Hydepark

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 47326
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2014, 17:07:43
wysłana przez natalaa
tanie rozmowy na stacjonarne i komórki do Danii z Polski

Zaczęty przez bazakbalDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 43723
Ostatnia wiadomość 17 Cze 2010, 13:19:35
wysłana przez jamjurand