poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: TeamVikaren.dk z Odense ktoś zna?  (Przeczytany 10335 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

edek

• Gość
TeamVikaren.dk z Odense ktoś zna?
« dnia: 01 Paź 2006, 13:28:40 »
Poszukują do pracy z Polski spawaczy, ślusarzy przemysłowych i operatorów cnc/www.pracawue.pl/index.php?oft=kraj:35.
Czy może ktoś zna tą firmę, jak traktują pracowników ile można tak naprawdę zarobić i czy oferują pracę na dłuższą metę??? Pan który szuka \"wygląda\" na pracownika tej firmy więc jest to praca bez pośredników - chyba, można jego foto znaleźć na ich stronie domowej. Proszę o radę :)

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +21/-1
Odp:TeamVikaren.dk z Odense ktoś zna?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Paź 2006, 14:07:55 »
.
TeamVikaren jest z cala pewnoscia firma posredniczaca . Natomiast mozliwe jest ze oni tylko rekrutuja pracowników ( i pobieraja za to wynagrodzenie od pracodawcy ) natomiast zatrudnienie jest bezposrednio u klientów . Trzeba im poslac maila z konkretnym zapytaniem w tej sprawie - i wtedy odpowiedz jest równiez dowodem .

Jezeli zatrudnienie jest bezposrednio w dunskiej firmie to nie ma powodów do obaw pod warunkiem ze nie jest to pakiet polegajacy na tym ze trzeba mieszkac we wskazanych przez nich mieszkaniach - bo to jest metoda na okradanie pracowników z polowy zarobków . Wiecej o tym na forum Hyde Park w watku \"DANIA JEST PANSTWEM PRAWA ....\" gdzie jest podany przyklad ogrodnika ze Stige który zdzieral 8.000 kr za pokój 10m2 i to bez okna . Huslejenævnet nakazalo mu teraz zwrot 6.500 kr miesiecznie ....

edek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Paź 2006, 14:47:10 »
...dzięki to mi dużo wyjaśnia, byłem pewien że to bezpośredni pracodawca. Z tego co rozmawiałem z tym rekrutującym to mówił coś o możliwości mieszkania w jakiejś \"willi\" będącej własnością firmy, ale to nie był chyba przymus. Nazwa firmy nie padła tylko branża jaką się zajmuje.

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Paź 2006, 19:30:10 »
.
Jak werbuja to nikt o przymusie nie mówi . Tylko jak sie przyjedzie na miejsce i chce podpisac kontrakt to sie okazuje ze jak sie u nich nie chce mieszkac to pracy nie ma ....

Przerabialismy juz to w Odense . Wystarczy poczytac watek \"JSC Story\" na Hyde Park albo \"Czy Jobserver to dobra firma ?\" na forum Pomoc!

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
PS.
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Paź 2006, 19:31:51 »
.
Na któryms forum jest tez watek \"Zlodzieje!\" Polecam ....

edek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Paź 2006, 21:09:53 »
A czy wiesz coś więcej o tym pośredniku, tzn. jest to firma wiarygodna czy raczej należy patrzeć przez palce na to co oferują???
Jestem wydaje mi się dość dobrym operatorem programistą CNC i mam zamiar wyjechać za ich pośrednictwem do Danii do pacy, lecz jak chyba każdy obawiam się żeby ten wyjazd nie zakończył się totalną porażką. Proszę o radę w miarę posiadanej wiedzy!!!

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Paź 2006, 21:48:04 »
.
Ja wszystkim radze jechac a potem ewentualnie rozgladnac sie na miejscu i bryknac tam gdzie lepiej - oraz w razie czego wywalczyc swoje przy pomocy zwiazków zawodowych i Huslejenævnet . Polecam przestudiowania watka \"DANIA JEST PANSTWEM PRAWA .... \" na forum Hyde Park . Sa juz precedensy ....

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 01 Paź 2006, 21:48:04 »

Renata

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Lis 2006, 15:04:03 »
Panie Edku! Nie ma sie czego obawiac. W tej chwili mamy juz od kilku miesiecy zatrudnionych 10 spawaczy w tym operatow CNC na warunkach jak dunscy pracownicy i sa bardzo zadowoleni. Ja proponuje,zeby Pan ze mna sie skontaktowal i wszyskie obawy Panu wyjasnie. Z powazaniem Renata@teamvikaren.dk

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #7 dnia: 30 Lis 2006, 15:04:03 »

Dentysta w Odense

Zaczęty przez zuzaDział Odense

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 12332
Ostatnia wiadomość 05 Lut 2010, 13:58:56
wysłana przez jaro-de
Instalacja anteny!!Odense

Zaczęty przez Kiki27Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 0