Ogólne > Podatki

podatek

<< < (5/6) > >>

rokas:
To ja mam jeszcze jedno pytanie do Misia, skoro Mirra go zachwala jako fachowca od polskich podatkow.

W Polsce nie ma mnie od 2006 roku, ale nie wypelnilem tego nipu, o ktorym pisales i rozliczam sie tylko z Dania. Czy powinienem go zlozyc jednak po tak dlugim czasie nieobecnosci w kraju przy okazji kolejnej wizyty, czy to nie ma znaczenia? I co mi grozi, teoretycznie badz nie?

Dzieki.

heny:
Misio_99,to dobra informacja,że zdobyłeś Acrobata.zależy mi na wzorze prawidłowo wypełnionego druku PIT.
w takim razie będę oczekiwał na informacje od Ciebie.
dzięki i pozdrawiam

Jomir:
Ale mozna sie tez od razu wykonac akt czynnego zalu i zaproponowac jakas symboliczna kare. Zwykle czynny zal wystarcza do maksymalnego zlagdzenia kary.

rokas:
Dzieki, Mirra i Misio. A powiedzcie mi jeszcze, a zwlaszcza Ty, Misio, jakie jest prawdopodobienstwo, ze sie skarbowka polska o mnie dowie? Bo ja tak mysle, ze po trzech latach to bedzie dziwnie, jak nagle zajde do US i zloze NIP... Wolalbym zaryzykowac, ale z drugiej strony, ta kara, o jakiej pisales, Misio, moze byc, jak sie domyslam, wysoka. A z trzeciej strony, jak wyjezdzalem i poszedlem do US, pani mi powiedziala, ze jesli pracuje tylko za granica, to w Polsce nic nie musze robic, stad nie martwilem sie tym zanadto, do czasu, dopoki nie przeczytalem o tym NIPIE.

radas103:
Powiedzcie mi jak sie rozliczysz w dani z podatku to kiedy mozna sie spodziewac pieniedzy na koncie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej