Witam,
Czyli reasumując,
Mam dwuletni kontrakt w Danii, po upływie tego czasu wracam do PL i mam dwie opcje:
1. Deklaruje, aby składki które płaciłem (minus 60%) zostały mi przesłane do Polski w postaci czeku do zrealizowania
2. Deklaruje, iż składki będą dodane do emerytury w Polsce, i kiedy "przejdę w stan emerytalny" otrzymam polską emeryturę + 2 lata / 40 x 7600kr.
Czy dobrze rozumiem?
pozdrawiam
Nie, piszesz o dwoch roznych sprawach:
1. wplaty na konta emerytalne, ktore zaleza od wysokosci twoich wplat
2. emerytura panstwowa, ktora zalezy od dlugosci pobytu w Danii (nie ilosci lat pracy)
Podam przyklad odnosnie punktu 1:
Z zarobionych 100 kr. placisz 8 % skladki na rynek pracy (8 kr.) i pozostale 92 kr. np. wplacasz na konto emerytalne wyplacane w ratach. W ten sposob unikniesz placenia od tych 92 kr:
- 39 % podatku majac niskie dochody
- 60 % podatku placac podatek gorny przy wysokich dochodach
Wyplaty sa opodatkowane nastepujaco:
- 39 % przy wyplatach po osiagnieciu wieku emerytalnego i w tym czasie majac niskie dochody
- 60 % przy wyplacie przed terminem
- 40 % w przypadku zgonu
Innymi slowami, wyplacajac pieniadze po osiagnieciu wieku emerytalnego, przesuwasz placenie podatku - daje sens przy placeniu obecnie podatku gornego.
W wielu przypadkach wplaty na pracownicze konta emerytalne sa wpisane w umowy zbiorowe i dlatego nie masz wyboru.
Pytanie jak mozna jak najwiecej z tych pieniedzy odzyskac. Moja zona wplacala kiedys w jednej firmie przez rok czasu i po kilku miesiacach otrzymala list ze pieniadze ktore wplacila zostaly zuzyte na administracje i ubezpieczenie grupowe.

PS. Jest wiele form oszczedzania, dlatego o konkretny przypadek trzeba zapytac tam gdzie pieniadze sa wplacane.