poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: feriekonto  (Przeczytany 31859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzys

• Gość
feriekonto
« dnia: 02 Paź 2006, 22:03:25 »
witam!mam pytanko gdzie znajduje sie siedziba feriekonto..gdzie i jak moge sprawdzic stan mojego feriekonto...dzieki

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +21/-1
Odp:feriekonto
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Paź 2006, 22:18:05 »
.
Jest kilka sposobów . Mozna zadzwonic pod numer 70 11 49 10 - podac swój cpr. numer i sie dowiedziec .

Mozna wyslac e-mail po angielsku z zapytaniem i podaniem swojego cpr. nr na adres fk@atp.dk

Mozna tez wejsc na strone www.feriekonto.dk - kliknac na lønmodtager a potem na Selvbetjening i zamówic kod . Potem mozna samemu sprawdzac .

Ale jezeli pracujesz dla Jobserver lub JS Consulting to nie musisz sie fatygowac . Wiele osób sprawdzalo i oni niczego tam nie wplacaja ....

Maja

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Paź 2006, 11:04:08 »
Chyba jestes zle poinformowany Grzegorz bo tak sie sklada ze pracuje dla JS-Consulting od grudnia i pieniadze wakacyjne dostalam z zeszlego roku. System ten tak dziala, ze pieniadze sa wysylane na ferie konto po 3 miesiacach pracy za ten okres, wiec kasa np. z kwietnia, maja i czerwca znalazla sie na koncie w polowie lipca. Niektorzy powinni najpierw sprawdzic informacje zanim zaczna kogos oczerniac i straszyc ludzi ze pieniedzy nie dostana bo to kompletna bzdura. Moze tak jest w Jobserver bo znam mase ludzi ktorzy tych pieniedzy na oczy nie widzieli.

piatka

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Paź 2006, 14:41:05 »
Ja pracuje od grudnia u tego samego pracodawcy, ale jak zapytalam o ferie za ubiegly rok, ponoc nalezy mi sie 2,08 dnia za kazdy miesiac, to mi odpowiedzial, ze moje feriekonto er tom./ puste/
Potracaja mi tez 1% moich zarobkow jako: feriettillæg
 Ponoc mam miec prawo do ferie med løn, ale nie chce ich pytac , ani zwiazkow, bo musze przynajmniej pol roku popracowac. Poprzedni pracodawca, wplacal mi na   feriekonto, a ten potraca
 czy ktos mi objasni zasady?

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Paź 2006, 15:18:08 »
.
Takie informacje dostalem od kilku osób pracujacych w JSC które sprawdzaly i zadnych pieniedzy na ich koncie nie bylo . Moze uprzywilejowane osoby dostaja - ciesz sie jezeli jestes jedna z nich ;-)

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Paź 2006, 15:21:29 »
Poprzedni pracodawca, wplacal mi na feriekonto, a ten potraca

czy ktos mi objasni zasady?

Poprzedni pracodawca byl uczciwy a nowy nie jest . To wszystko .

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Paź 2006, 20:04:28 »
Wychodzi na to ze nie tylko ja jestem uprzywilejowany bo ludzie z ktorymi pracuje tez maja te kase. To chyba Ci ciemni ktorzy nie potrafia sie zapytac w biurze jak to wlasciwie dziala ci to powiedzieli. My tez mielismy watpliwosci a dziala to tak ze kasa przychodzi dopabuse po 3 miesiacach. Ale jak ktos jest gapa i na tyle zacofany zeby zapytac w biurze to juz jest jego problem!!! Jesli ktos tych pieniedzy nie otrzyma  na ferie konto po 3 miesiacach radze isc do biura i to wyjasnic zamiast narzekac i oczerniac na forum.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 03 Paź 2006, 20:04:28 »

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 03 Paź 2006, 20:11:24 »
Po tam masz biuro zeby isc i to wyjasnic. Poza tym dostalismy ostatnio ankiety z zapytaniami i problemami wiec wykorzystaj to...........:)
My bywalcy na forum raczej Ci tego nie wyjasnimy jesli nie wyjasnisz tego u zrodla.

Maja

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Paź 2006, 20:18:03 »
Chyba masz na mysli Jobserver bo ja pracuje w JS-Consulting i nic takiego na wyplacie nie widnieje.

Piotr

• Gość
Ferie penge
« Odpowiedź #9 dnia: 03 Paź 2006, 20:42:36 »
Skoro jestes tak obeznany Grzegorz to dlaczego im nie powiedziales ze kasa na feriekonto wplywa po 3 miesiacach pracy. A nawet jesli tej kasy nie ma to chyba lepiej to wyjasnic w firmie zamiast spekulowac wirtualnie bo jesli tak rzeczywiscie jest i firma powie ze wplaca a w rzeczywistosci nie wplaca to mozna isc do zwiazkow bo jak na razie to nie slyszalem ze komus nie zostaly wyplacone pieniadze wakacyjne z zeszlego roku z JS-Consulting wiec po co sianie tej paniki i oczernianie.Ja moge powiedziec ze jestes dealerem narkotykow  albo ze slonce krazy wokol ziemii a dowody......????:woohoo:

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
Odp:Ferie penge
« Odpowiedź #10 dnia: 03 Paź 2006, 21:53:57 »
Skoro jestes tak obeznany Grzegorz to dlaczego im nie powiedziales ze kasa na feriekonto wplywa po 3 miesiacach pracy. A nawet jesli tej kasy nie ma to chyba lepiej to wyjasnic w firmie zamiast spekulowac wirtualnie bo jesli tak rzeczywiscie jest i firma powie ze wplaca a w rzeczywistosci nie wplaca to mozna isc do zwiazkow bo jak na razie to nie slyszalem ze komus nie zostaly wyplacone pieniadze wakacyjne z zeszlego roku z JS-Consulting wiec po co sianie tej paniki i oczernianie.Ja moge powiedziec ze jestes dealerem narkotykow albo ze slonce krazy wokol ziemii a dowody......????

Kazdy moze sobie sprawdzic w artykule w Fyens Stiftstidende który zdemaskowal p. Jesper ze nie tylko pobieral po 5.000 z lózko w mieszkaniu , ale takze odziagal ludziom za przynaleznosc do zwiazków zawodowych do których nigdy nie wyslal do zwiazków , \"zapomnial\" o feriepenge jak i dodatkach za nadgodziny . To ze potem zmienil umowy obnizajac czynsz do 2.500 miesiecznie a za to wprowadzajac oplate za administracje ok. 2.000 kr miesiecznie i 1.200 kr za transport w niczym mu nie pomoze w sprawie przed Huslejenævnet bo sa papiery na to jak bylo przedtem i kazdy latwo sie zorientuje ze to tylko trick . Dlatego informacje o tym ze dalej nie wplaca ludziom na feriekonto byly bardzo prowdopodobne . Raz zlodziej , zawsze zlodziej ....

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 04 Paź 2006, 09:48:09 »
Wiekszosc madrych i domyslnych wie ze afera z pieczarkami byla takze udzialem szefa pieczarek. Moze warto by bylo wiec pomyslec ze to moze on placil grosze za te Polki ktore tam pracowaly a ze nie mozna bylo tego wykazac na papierach to biuro vikariuszy musialo to ukryc w kosztach mieszkaniowych i to jemu sie oberwalo a nie pieczrkarni:P
Jesper popelnil gruby blad godzac sie na to i teraz za to pokutuje. Z tymi zwiazkami to tez przekret bo zameldowanie osob bylo wysylane do 3F  z biura jednak oni sa tak slamazarni ze firma otrzymala od nich odpowiedz po przeszlo 2 miesiach i na to sa dowody. Jeszcze o zwiazkach ludzie uslysza !!!! Nawet policja dunska ma ich powyzej uszu bo melduja wszystko co sie da, nie wazne czy to prawda czy klamstwo... Tak jak bylo z tym autobusem co niby nalezal do JSC a jak sie okazalo to Jobserver i tak jak z tymi 3,7 milionami, ktore wyciagneli sobie z rekawa. Jesli JSC by rzeczywiscie oszukiwalo to 3F nie podpisalo by papieru ze to co robi firma jest legalne ale o tym niewiele slyszy bo 3F robi tylko wiele szumu , zeby zrobic sobie darmowa reklame, ze niby tak dbaja o swoich czlonkow a znajda prace dla zwolnionych Polakow jak nawet dla rodakow nie potrafia......????? :ohmy:

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 04 Paź 2006, 10:23:00 »
Wiekszosc madrych i domyslnych wie ze afera z pieczarkami byla takze udzialem szefa pieczarek. Moze warto by bylo wiec pomyslec ze to moze on placil grosze za te Polki ktore tam pracowaly a ze nie mozna bylo tego wykazac na papierach to biuro vikariuszy musialo to ukryc w kosztach mieszkaniowych i to jemu sie oberwalo a nie pieczrkarni

Rozumiem ze to pisze ktos z biura JSC bo skadze osoby postronne moglyby wiedziec takie rzeczy . Zdaje sobie doskonale sprawe z tego ze tak wlasnie bylo - tylko ze to wlasnie jest juz nie oszukiwanie ludzi ale panstwa dunskiego . Bo tamten wpisywal sobie w koszty 105 kr za godzine i tyle przekazywal do JSC tylko mu Jesper pod stolem zwracal 30 . Obaj posiedza za to w kryminale ....

Jesper popelnil gruby blad godzac sie na to i teraz za to pokutuje.

Jeszcze nie pokutuje - dopabuse bedzie ....

Gosc

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 04 Paź 2006, 11:24:01 »
Pracownicy sie chyba raczej nie bawia w komentowanie tego co piszesz. Twoja argumentacja jest bezpodstawna a dyskusja na ten temat tak jalowa ze szkoda na to czasu. O kryminale piszesz juz od wiekow a sam powinienes do niego trafic za meline narkotykowa w swoim domu. Zwiazki sa dla ciebie najwiekszym autorytetem a wiele firm wytoczylo im sprawe o podawanie falszywych informacji do prasy i telewizji.
Siema

Diabelek

• Gość
Firma w ktorej nie trzeba pracowac a chcialoby sie
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Paź 2006, 14:01:12 »
Czesc Grzegorz,
facet zaloz swoja firme i daj znac na forum.
Zglosi sie do Ciebie wiele osob nabusebow, ktorzy chcieliby kase ale nie chca pracowac.
Ja bede pierwsza taka osoba, bo nie chce mi sie pracowac a chcialbym kase. Jak to zrobic, zeby nie pracowac a kasa byla. Daj mi jakis pomysl bo ja nie mam ochoty pracowac...
Pozdrawiam
Diabelek

poloniainfo.dk

Firma w ktorej nie trzeba pracowac a chcialoby sie
« Odpowiedź #14 dnia: 04 Paź 2006, 14:01:12 »

Kontakt FerieKonto / Odzyskanie feriepenge

Zaczęty przez bombel2019Dział Podatki

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 7378
Ostatnia wiadomość 11 Cze 2019, 08:35:54
wysłana przez bombel2019
FERIEKONTO <pilne!>