Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej
Ziemniaki zapiekane w śmietanie
Tula:
Piskefløde do ziemniakow, matko i corko... No ale moze sie skusze ;).
Starty orzech muszkatu to po naszemu galka muszkatolowa :).
marta_malgorzata:
Uwielbiam te ziemniaczki. Ja dodaje jeszcze do nich wedzony boczek i mrozone warzywa. :)
roga:
Zapiekane w smietanie - po dunsku FLØDEKARTOFLER. Oprocz naszych polskich przepisow znajdziemy na Google mnostwo dunskich - warto sprobowac np. www.dk-kogebogen.dk
gosc:
Czy wiecie, ze w parkach jest juz mnostwo czosnku niedzwiedziego, zielone , podobne do konwaliowych liscie, pachnace czosnkiem, ale naprawde roznia sie od konwalii,malo znanego w Polsce, ale swietnego do salatek, zapiekanek i innych potraw?
gosc:
Trzenba dac przepis...........prosze:
Zupa krem z czosnkiem niedzwiedzim:
Troche bulionu wlewamy do garnka, do tego wrzucamy peczek lisci czosnku niedzwiedziego,
gotujemy 3-4 minuty, nastepnie miksujemy.... dodajemy reszte bulionu i slodka smietanke , zagotowujemy...
swietna jest z kødeboller, a takze z grzankami
Nawigacja
Idź do wersji pełnej