Ogólne > Przepisy Kuchni Duńskiej

Ziemniaki zapiekane w śmietanie

<< < (3/3)

Tula:
Piskefløde do ziemniakow, matko i corko... No ale moze sie skusze ;).

Starty orzech muszkatu to po naszemu galka muszkatolowa :).

marta_malgorzata:
Uwielbiam te ziemniaczki. Ja  dodaje jeszcze do nich wedzony boczek i mrozone warzywa. :)

roga:
Zapiekane w smietanie - po dunsku FLØDEKARTOFLER. Oprocz naszych polskich przepisow znajdziemy na Google mnostwo dunskich - warto sprobowac np. www.dk-kogebogen.dk

gosc:
Czy wiecie, ze w parkach jest juz mnostwo czosnku niedzwiedziego, zielone , podobne do konwaliowych liscie, pachnace czosnkiem, ale naprawde roznia sie od konwalii,malo znanego w Polsce, ale swietnego do salatek, zapiekanek i innych potraw?

gosc:
Trzenba dac przepis...........prosze:

Zupa krem z czosnkiem niedzwiedzim:

Troche bulionu wlewamy do garnka, do tego wrzucamy peczek lisci czosnku niedzwiedziego,
gotujemy 3-4 minuty, nastepnie miksujemy.... dodajemy reszte bulionu i slodka smietanke , zagotowujemy...
swietna jest z kødeboller, a takze z grzankami

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej