poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Problem z depozytem za mieszkanie  (Przeczytany 3200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czarny_saeby

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Problem z depozytem za mieszkanie
« dnia: 02 Mar 2009, 16:45:25 »
Witam
Mam pewien problem a polega on na tym że:
11 listopada 2007 wraz z kolegą wynajeliśmy mieszkanie... wszystko ładnie pięknie aż do czasu rozliczenia ogrzewania dnia 30 czerwca 2008 roku przyszło nam do dopłaty 4 000 koron zrobiliśmy z tego małe zamieszanie bo zostaliśmy oszukani.. chodzi o liczniki na kaloryferach niby przez 7 miesiecy od listopada do czerwca zuzylismy 4000  jednostek na 4 grzejnikach z czego jeden nie działał drugi był w kuchni bardzo zadko używany no i jeden u mnie w pokoju drugi u kolegi.. ja przebywałęm u siebie w pokoju 4 dni w tygodniu a kolega co 1,5  miesiaca jezdzil do polski na 3 tygodnie .. wiec daliśmy sie zrobić ale nie o to chodzi... teraz gdy dnia 1.1.2009 roku przestalismy wynajmowac te mieszkanie... kobieta za pomalowanie  mieszkania 42 m2 policzyla nas 4 000 kr ale no mniejsza... dzis otrzymalem zwrot depozytu w wysokosci 1600 koron .. bylem bardzo zdziwiony zadzwonilem do niej z zapytaniem a gdzie reszta 4000 koron a ona mi powiedziala ze zatrzymuje te pieniazki do czerwca az do rozliczenia za ogrzewanie poniewaz w tamtym sezonie mielsimy do doplaty 4 000 kr to ona chce ja zatrzymac jako zabezpieczenie na wypadek gdybysmy uciekli do polski.. po ostatnim sezonie bardzo uwazalismy z ogrzewaniem... mamy wplacone a konto 7 ooo koron a zuzylismy na okolo 2 000 koron to daje jakies 800 jednostek.

I chciałbym zapytac was czy znacie moze przepisy ktore pozwalaja jej zatrzymac nasz 4 000 z depozytu na wlasnie jakies rozliczenie.. czy moze robi ona to wbrew prawu??

pozdrawiam
Kto chce rządzić ludźmi, nie powinien ich gnać przed sobą, lecz sprawić, by podążali za nim.

Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera się - na próbę.

Offline jeż

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Odp: Problem z depozytem za mieszkanie
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Mar 2009, 20:22:09 »
delikatnie mówiąc kobieta zrobiła was w konia!ja,przed wyprowadzka,spotkałem się z właścicielem mieszkania,spisaliśmy licznik,uregulowałem,co musiałem i to wszystko.moim zdaniem,oszukała was.żądaj od niej jakiegoś pisma,nie wiem.albo idź do komuny.z tego,co cztrałem tu,na forum,to może ktoś ci pomoze.ja nie chcę cię wprowadząc w błąd.ale z tym zatrzymaniem kasy niby za energię -to perwa!oszukała was jak nic!

Peter

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Mar 2009, 20:43:13 »
Witam
Mam pewien problem a polega on na tym że:
11 listopada 2007 wraz z kolegą wynajeliśmy mieszkanie... wszystko ładnie pięknie aż do czasu rozliczenia ogrzewania dnia 30 czerwca 2008 roku przyszło nam do dopłaty 4 000 koron zrobiliśmy z tego małe zamieszanie bo zostaliśmy oszukani.. chodzi o liczniki na kaloryferach niby przez 7 miesiecy od listopada do czerwca zuzylismy 4000  jednostek na 4 grzejnikach z czego jeden nie działał drugi był w kuchni bardzo zadko używany no i jeden u mnie w pokoju drugi u kolegi.. ja przebywałęm u siebie w pokoju 4 dni w tygodniu a kolega co 1,5  miesiaca jezdzil do polski na 3 tygodnie .. wiec daliśmy sie zrobić ale nie o to chodzi... teraz gdy dnia 1.1.2009 roku przestalismy wynajmowac te mieszkanie... kobieta za pomalowanie  mieszkania 42 m2 policzyla nas 4 000 kr ale no mniejsza... dzis otrzymalem zwrot depozytu w wysokosci 1600 koron .. bylem bardzo zdziwiony zadzwonilem do niej z zapytaniem a gdzie reszta 4000 koron a ona mi powiedziala ze zatrzymuje te pieniazki do czerwca az do rozliczenia za ogrzewanie poniewaz w tamtym sezonie mielsimy do doplaty 4 000 kr to ona chce ja zatrzymac jako zabezpieczenie na wypadek gdybysmy uciekli do polski.. po ostatnim sezonie bardzo uwazalismy z ogrzewaniem... mamy wplacone a konto 7 ooo koron a zuzylismy na okolo 2 000 koron to daje jakies 800 jednostek.

I chciałbym zapytac was czy znacie moze przepisy ktore pozwalaja jej zatrzymac nasz 4 000 z depozytu na wlasnie jakies rozliczenie.. czy moze robi ona to wbrew prawu??

pozdrawiam

Zapytaj tutaj http://www.lejerneslo.dk/ mi pomogli załatwić nieuczciwą "spółdzielnię mieszkaniową"

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #3 dnia: 02 Mar 2009, 21:09:38 »
ma prawo zatrzymać depozyt jeżeli nie ma innej możliwości uregulowania rachunków, które przyjdą po waszej wyprowadzce.

Do Peter

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Mar 2009, 00:17:34 »
Mój kolega ma problem przy odbiorze był szef ich firmy mówił, że wszystko jest ok a przyszło mu do zapłaty 9000 DK no i cała kaucja przepadła oprócz tego. Mieszkanie nie było zniszczone mieszkali w nim w trojkę około roku. Jeżeli mógłbyś podpowiedzieć w jaki sposób można uzyskać pomoc na tej stronie to proszę o kontakt na email lub jakąś odpowiedź tutaj

Offline ego

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Mar 2009, 00:19:34 »
Zapomniałem o zalogowaniu się to ja pisałem pod nazwą Do Peter

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Mar 2009, 08:54:19 »
Zazadac rachunkow i sprawdzic co zrobiono, jaka firme wybrano idt. Pisalam juz o tym.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Mar 2009, 08:54:19 »

mam problem zezrozumieniem angielskich slowek

Zaczęty przez piatkaDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 12646
Ostatnia wiadomość 04 Gru 2007, 15:08:04
wysłana przez piatka
problem z ubezpieczeniem auta w Alka

Zaczęty przez marinaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 18870
Ostatnia wiadomość 05 Mar 2010, 11:07:02
wysłana przez vera
problem z wydaniem CPR (albo z pracodawcą)

Zaczęty przez Tomasz RakowskiDział Podatki

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10558
Ostatnia wiadomość 29 Lis 2010, 10:47:23
wysłana przez CHOINA
Problem z logowaniem sie do banku

Zaczęty przez patrykos93Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 16769
Ostatnia wiadomość 15 Wrz 2016, 20:03:06
wysłana przez daniaa
Problem