Ogólne > Podatki

Doplata do skatu 45,000 DDK

(1/3) > >>

Pomocy doplata 45,000 DDK:

Zobacz profil Email Prywatna wiadomość (Online)

Hej!
Dzisiaj sie rozliczylem ze skatem i jako mam kontrakt na stale odliczylem tylko wyjazdy do polski.
Zrobilem tylko zmiane w polu 51 i wyszlo mi  Szok 45 tys do zaplaty.
Wiecie co z tym zrobic???
Dodam ze w 2008 roku od stycznia do lipca bylem na 39% pod a od sierpnia do grudnia na 8 % bo szef cos wykombinowal i mowil ze tak bedzie ok. Moze szef z tego tez mial jakas kozysc.

PROSZE O ODPOWIEDZ
Pozdrawiam Duży uśmiech

vera:
też miałem to samo w zeszłym roku, kontrakt na stałe, ta sama sytuacja, do dopłaty ponad 40 koła. Nie wiem czym się martwisz przecież przez cały rok dostawałeś więcej siana więc odłożone masz napewno. Rozliczą ci to na 3 raty po 15 tyś i zaczniesz spłacać to od stycznia przyszłego roku.

lilianka:
Ty Vera umiesz chłopa pocieszyc, z tego co Pan pisze, to rzezcywiscie szef cos namieszal , bo ulga podatkowa na wyzywienie nalezy sie tylko na kontraktach tymczasowych. moze zapytaj szefa czym sie kabusewał  kombinujac ta ulge ? w zasadzie coz... szef Ci ulgi nie załatwił w skacie Tylko pewnie Ty sam , wiec... chyba trzeba zapłacic. wiem ze jeszce ulga moze sie nalezec przy kontrakcie stałym ale zmiennym miejscu pracy, moze masz takowe ???

vera:
a co mam mu powiedzieć, pocieszać jak niemowle. Mógł tyle na łapke nie brać co miesiąc. nawet zmiana kontraktu nie pomoże bo już jest rozliczony, mógł to zrobić przed rozliczeniem. Znowu jak zmieniły mu sie zasady zmieniła sie wypłata, czemu wcześniej nie pytał dlaczego tylko siano kosił?
Skat go rozliczył na podstawie tej pierwszej umowy, więc jak ma drugą powinien ją wysłac także do SKAT aby od okreslonego dnia zmienić zasade rozliczania. W sumie zawsze może to zrobić. Oblicz podatek jeszcze raz z uwzględnieniem drugiej umowy i działaj.

sensei:
Ale zaraz, czy firma z automatu nie informuje SKAT o zmianie umowy o prace.
Wiem, ze pracodawcy przekazuja mnostwo informacji do sluzb podatkowych, takze nowy kontrakt powinien znalezc sie tez w SKAT

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej