Ogólne > Podatki
Doplata do skatu 45,000 DDK
vera:
nie wiem, ale przy składaniu proszą o kopie umowy o prace.
lilianka:
no niby tak było jak Vera piszesz , ale cos mi sie o uszy obiło ze od tamtego roku skat sie wymienia z pracodawca informacjami,mozna próbować , ale wg. mnie skat bedzie chciał wyjasnien, bo chyba nie mozna sobie zmieni ot tak kontraktu bo wyszedł za duzy podatek do zapłacenia, pracodawca bedzie musiał chyba stwierdzic ze sie pomylił, albo co...
kamillogry:
ten temat ja wrzucilem,zapomialem sie logac.
A propo to nie zmienialem miejsca pracy i ulge szef mi zalatwil i dzisiaj sie okazalo ze on tez na tym dobrze nie wyjdzie,wiec cos wykombinuje.Faktycznie kasy bralem,ale zostaje tu na stale wiec chcem ten caly system ogarnac
A splata sie zaczyna 1 lipca 2009 i mylisz sie z tym styczniem.
Jade jutro do skatu to sie wszystkiego dowiem .
Dzieki Lilianka za odpowiedz
Pozdro
lilianka:
spoko <: skoro szef Ci odkreci to dobrze , chyba nie ma sie co martwic :0 pozwodzenia
roga:
Jalowa dyskusja. Czy szef sie pomylil? Czy mial wtym swoj interes?. Czy wyslal czy tez nie ten nowy kontrakt? Wszystko to nie ma najmniejszego znaczenia. Zarobiles tyle i tyle tysiecy. Zaliczkowo zaplaciles tyle i tyle podatku. sprawa jasna i bez niewiadomych. Przez kilka miesiecy korzystales z wiekszej gotowki/wyplaty niz Ci sie nalezalo. Teraz przy rozliczeniu za caly rok musisz to wyrownac zwrotem podatku dla SKAT-u.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej