Ogólne > Podatki
rozliczenie roczne
felis:
Pocztą wysyłają rozliczenie jeśli się chce. Rozliczenie jest przez neta.
zuzka:
Ok kolego ale nie zrozumielismy sie. Nie chodzi mi o przyslanie, badz nie rozliczenia rocznego poczta ale o to, ze aby sie w ogole rozliczyc trzeba na papierze wypelnic dodatkow druki a wtedy rozliczenie bedzie mozliwe via TastSelv (chyba..)
Mirek37:
Moze przedstawie to bardziej obrazkowo. W moim przypadku ze wzgledu, ze pol roku mialem ograniczony obowiazek podatkowy - kontrakt na czas okreslony i zona byla w Polsce, a od sierpnia mialem nieograniczony obowiazek podatkowy, czyli przyjechala do mnie zona i firma w ktorej pracuje zmienila mi kontrakt z czasu okreslonego na staly, musze teraz czekac na specjalny formularz. Nie wiem co ma oznaczac specjalny, ale przez TastSelv nie moge sie rozliczyc. Pan w SKAT powiedzial, ze otrzymam go na przelomie marca i kwietnia.
felis:
Mirek37 - Mam taką samą sytuację jak ty i bez problemu rozliczam się przez neta.
Mam pytanie czy po przyjeździe żony poszedłeś do SKAT'u o ponowne przeliczenie twojej karty podatkowej ?
pozdr.
Zuzka - nie trza nic wypełniać w normalnej sytuacji. Możliwe tak jak napisał Mirek37 - masz niestandardową sytuację.
Mirek37:
--- Cytat: felis w 22 Mar 2009, 09:25:35 ---Mirek37 - Mam taką samą sytuację jak ty i bez problemu rozliczam się przez neta.
Mam pytanie czy po przyjeździe żony poszedłeś do SKAT'u o ponowne przeliczenie twojej karty podatkowej ?
pozdr.
--- Koniec cytatu ---
Po przyjezdzie zony bylem w SKAT i przeliczylem karte podatkowa, tzn. otrzymalem jej ulge. SKAT nie robi tego automatycznie.
Co do rozliczenia to kolega, ktory pracuje ze mna i ma podobna sytuacje jak ja, rowniez nie moze rozliczyc sie przez internet.
Tak samo musi czekac na jakies dokumenty ze SKAT.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej