Ogólne > Podatki
podatki
vordingborg:
Witam mam stały meldunek w PL pracuje w Danii od 04.01.2007 pierwsze pozwolenie na prace i pobyt dostałem na rok. Pracodawca podobno dowiadywał się no i się dowiedział ze ulga mi się nie należy. Wiem wiem nie sprawdziłem ufałem Moje pytanie brzmi czy się należało a jeśli tak to czy istnieje możliwośc odzyskanianadpłaconego podatku ??? : Dodam że cały czas pracuje w tej samej firmie . Z góry dziękuje za pomoc :
lilianka:
możesz złożyc korekte do zeznan, o szczegóły dokładnie dowiedziałabym sie na Twoim miejscu w Skacie, bo z doswiadczenia wiem ze co skat to różne wersje :))
http://poloniainfo.dk/forum?topic=13192.0
kop2500:
jedz do nich i sam wyjasnij ta sprawe bo obecnie nie wiadomo czy piszesz o 2007 roku czy o nastepnych latach, jesli chodzi o 2007 to powinnienes go dostac zawsze mozesz odwolac sie i sprawa zostanie ponownie rozpatrzona i decyzja przyjdzie pisemnie na twoj adres oni za to naliczaja pewna kwote jesli bedziesz mial racje jednak w twoim przypadku chodzi o duza kase wiec zawsze warto nie pamietam ale chyba masz prawo do odwolania sie do 3 lat badz 5 ciu po uplywie danego roku podatkowego wiec jeszcze nie jest za pozno w twoim przypadku nic za to nie zaplacisz ale jesli bedziesz mial zwrot to troche zmiejsza go o kilka tys moze ze dwa.
vordingborg:
Znalazłem pozwolenie na prace i pobyt (opholds og arbejdstilladadelse) od 01 01 2007 do 17 12 2007 r jest tam wyraźnie napisane że mam tymczasowe pozwolenie na pobyt i prace .A dopabuse od 20 12 2007 zostałem za rejestrowany na stałe dokument nosi nazwę Bevis for registrering .Więc zaczynam działć zobaczymy jak to skat zinterpretuje albo raczej urzędnik . Bardzo wam dziękuje za wsparcie dzięki wam nabrałem pewności . A jeśli cos chcecie dodać to zapraszam serdecznie bo i tak nie wiem od czego zacząć ;)
olamichal1:
Witam
mam problem z rozliczeniem rocznym, tzn. nie wiem skąd mam wziąć dane do rozliczenia rocznego w Polsce. mój szwagier pracował w Dani 4 mce i teraz muszę go rozliczyć.Chciałabym to pobrać ze strony Skat-a tylko gdzie mam tego szukać? Bardzo proszę o pomoc
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej