Ogólne > Podatki

podatki

<< < (2/2)

kop2500:
witam vordinborg

jesli miales wpierw prace tymczasowa na rok czasu to przysluguje ci znizka podatkowa do roku tzn. 12 - tu miesiecy, jesli tego nie podales to zawsze mozesz odwolac sie, od daty podjecia pracy stalej nie przysluguje ci dieta ale masz prawo do innych znizek np. znizka na niepracujaca zone nawet jak w polsce mieszka, znizka za dojazdy do plski i z powrotem itd.

pracownicy urzedu podatkowego nie sa do tego rzeby was informowac o prawie podatkowym i jego mozliwosciach sami musicie o tym wiedziec i wykozystywac je dla swojego celu jesli naleza sie wam je 

Dzidek:
Moja koleżanka która mieszka w dani od 20 lat  własnie taki przypadek określiła za lepszy. Mianowicie ja pracuje i mam ulgę nie płacenia podatku(ostatni miesiac hehe) ale są w moim miescie ludzie dla których ona doradziła płacić podatek i co sie okzazuje po rozliczeniu rocznum kolesi podostawali gruba kasę, zastanawiam sie czy jest to dobrym pomysłem nie kozystanie z tej ulgi rocznej czy też ta koleżanka wtopiła ich na dużą kasę?

Dziękuje jeżeli ktoś będzie w stanie cos powiedzieć na ten temat a swój otworzę zaraz nowy hehe

Marta111:
Czy w drugim roku po zmianie pracodawcy i kontrakcie czasowym nadal przysluguje mi ulga?

Peter:

--- Cytat: Marta111 w 29 Mar 2009, 20:46:50 ---Czy w drugim roku po zmianie pracodawcy i kontrakcie czasowym nadal przysluguje mi ulga?

--- Koniec cytatu ---
Tak, ale tylko na zakwaterowanie, na ten rok to 189 koron za noc w Danii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej