Ogólne > Podatki
dwie metody obliczenia podatku w polsce
Kasiaaaaaaaaaaa:
Ja czytałam na tej stornie http://poloniainfo.dk/poradnik-mainmenu-64/144-rozliczenia-2006 i siedziałam i liczyłam w pewnym momencie sie pogubiłam...MASAKRA.
Prosiłabym także o pomoc.
Kasiaaaaaaaaaaa:
czasem-inna@wp.pl mój e-mail.
mariuszaaa:
prosze rowniesz o e-meil bylem w dani 3miesiace okres probny kryzys i zwolnieli mnie nie zglosilem w skacie ani w komunie ze wrocilem jak mam sie rozliczyc w dani z podatku i kiedy jest wypłacany ferie penge...\
czy ja musze zapłacic 19% w polsce jak tak płąciłem 38% to łacznie 57% tax :-(((
dziekuje z gory za pomoc
POZDRAWIAM
mariuszaaa:
cool-men@o2.pl :-))
heslividur:
Dopabuse dziś dostałam od SKAT papierki(na adres w Polsce), które z tego co rozumiem są wezwaniem do rozliczenia się. Jednak mój problem polega na tym, że pracowałam w Danii tylko 2 dni, dostałam wypłatę bez opodatkowania (tylko 8% mi odjęto) czyli z tego wniosek, że powinnam wynagrodzenie opodatkować w Polsce. Pytanie moje brzmi - czy ja mam coś wysyłać do SKAT? jestem od października 2008 w Polsce i nie zamierzam na razie wyjeżdżać do Danii. Czy wystarczy pouzupełniać polskie PITy, czy należy również jakoś rozliczyć się z Danią, wysyłając im coś? Czy w ogóle tak mała kwota ma być opodatkowana?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej