Ogólne > Podatki
selvangivelse 2008
...:
P.S obydwa maja i rybryke 51 i 53 :/
lilianka:
raczej tak
...:
dzięki lilianka aby jedna mała pociecha. Wiem że najlepiej byloby sie przejsc do SKATu ale niestety na swieta wielkanocne trafilam do szpitala i dalej kuruje sie w Polsce i jedynie moge sie "wspomagac" przez internet. Dzwonilam nawet dzis do SKATa a Pani powiedziala ze w jej sluchawce jest echo i mnie nie slyszy normalnie parodia mowie Wam;)
Piotreczek83:
Dostałem pare tygodni temu SELVANGIVELSE i SERVICEBREV. Chciałem wypełnić, ale błędnie chyba wpisałem kod, i musiałem skorzystać Bestil ny TastSelv-kode. Rozumiem ze kod mi prześlą, juz po 1 czy 3 maja, kiedy minie termin wysłania SELVANGIVELSE. Czy jeśli wyślę za późno, stracę możliwość odpisania od podatku kosztów( podróż do domu)? Proszę o odpowiedź.
Piotreczek:
A może jednak trzeba to wysłać do 1 lipca?? W servicebrev miałem wypełnione tylko pole 11, które sie nie zgadza, rozumiem ze to trzeba poprawić, i rubryke 51 uzupełnic. Na karcie SELVANGIVELSE napisane jest Husk fristen den 1. JULI 2009, wiec wysłac do 1 lipca. Tylko ze naczytałem sie na forum ze to wysyła sie do 1, czy 3 maja, a rozliczenie roczne do 1 lipca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej