poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: nieuczciwa agencja  (Przeczytany 2214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ladygreen

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
nieuczciwa agencja
« dnia: 16 Kwi 2009, 18:33:21 »
Witam,
Podczas lata 2008 pracowałam przez agencje MorePeople w hotelu.Przed Swietami Wielkanocnymi dostałam ze Skatu pisemko, że mogę się elektronicznie rozliczyć.Zalogowałam się w Skacie aby sprawdzić jaka kwota podatku została odprowadzona-nie była to moja jedyna praca w DK podczas 2008.I co moje oczy zobaczyły,że mam zapłacone przez firmę w której pracowałam po agencji natomiast nie ma żadnych podatków za czas pracy w agencji.
Uprzedzając pytania:
# zgłosiłam sprawę do 3F tuż po zakończeniu kontraktu z agencją(czyli we wrześniu)-zalegali z wypłatami, nie dostałam żadnych payslipów, nawet nie wiem ile mi pieniędzy wakacyjnych od nich przysługuje....do tej pory nie dostałam od nich nic.Związki też się ociągają twierdząc,że mają duzo spraw oraz, że nie mają kontaktu z Agencją.Podałam im wszystkie namiary na pracowników agencji i dopabuse wtedy stwierdził pan z 3F że rozmawiał z nimi.Agencja zwodzi Związki....
Sama agencja nie odbiera telefonów nie odpisuje na maile..a jak mi się już udało skontaktować z polką tam pracującą-pani Alina Z Gdańska to mi odpowiedziała, że skoro ich podałam do Związków to przez nich mam sobie załatwiać i buch słuchawką. Czyli odebrali listy od 3F a dalej udają,że nic nie wiedza.
Agencja do tej pory zalega mi z wypłatą, nie dostałam dokumentów po zakończonej pracy i na koniec okazuje się, że nie płacili podatków ani pieniędzy wakacyjnych.
Pytanie gdzie mam się zgłosić i jak wyegzekwować zapłacenie wszystkich należnych podatków i ipieniędzy wakacyjnych.(teraz jestem w Polsce ale za jakiś miesiąc będę w DK)Chciałam wysłać maila do Skatu ale nie bardzo jest jak nie mogę znaleśc żadnego maila do nich a czas nagli.
Dziękuję z góry
I przestrzegam przed MorePeople
« Ostatnia zmiana: 16 Kwi 2009, 19:55:33 wysłana przez ladygreen »

Tula

• Gość
Odp: nieuczciwa agencja
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwi 2009, 20:54:43 »
Na stronie skata jest formularz kontaktowy, ale mozna tez wyslac maila na skat@skat.dk

Offline ladygreen

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwi 2009, 11:16:16 »
no tak ale co mam im napisać?a znając ich czas w odpowiedziach to pewnie następny rok zajmie......
Dziękuję za zainteresowanie
pozdrawiam
Magdalena

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Kwi 2009, 11:16:16 »

Agencja Pośrednictwa Pracy CROCO DIM - wie ktoś coś o tym?

Zaczęty przez skowronDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 19454
Ostatnia wiadomość 14 Cze 2012, 09:23:01
wysłana przez kingamagda
Problem z agencja pracy

Zaczęty przez ladygreenDział Pomoc!

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3199
Ostatnia wiadomość 14 Sie 2008, 17:17:13
wysłana przez ladygreen
Agencja McKenzie