Regionalne > Kopenhaga

Szkola

(1/2) > >>

axel:
Hej
czy ktos z Was chodzil do szkoly" kalejdoskop" niedaleko stacji Nørrebro? co sadzicie o tej szkole? warto tam sie zapisac?

Tula:
http://www.kalejdoskop.dk/Default.aspx?ID=498

O to chodzi? Jesli tak, to to nie jest szkola i nie wymaga zapisow, jak sie mozna ze strony dowiedziec.

axel:
hej
to w takim razie co to jest? jakis kurs? kolezanka namawia mnie zeby sie tam zapisac, ale jeszcze nie wiem co zrobic, podobno szybko sie tam uczy, bo w sprogcenter to nie jest nauka, tylko jakies nieporozumienie moim zdaniem,

Tula:
Ach, o to chodzi. Nie, tam nie ucza dunskiego. To jest takie centrum, gdzie owszem, maja rozne kursy, bynajmniej nie jezykowe (jedyny, ktory ma cos do czynienia z jezykiem to kurs pt. Dunski/spoleczenstwo, wiec nacisk jest na co innego), ale ludzie prowadza je na zasadzie wolontariatu, celem glownym jest integrowanie cudzoziemcow z Dunczykami i wyjasnianie, jak funkcjonuje panstwo, w ktorym zyja. Wiec aby tam pojsc, to juz trzeba mowic. Szkoly jezykowej to nie zastapi.

Nauka w sprogcenter idzie szybko, pod warunkiem, ze sie jest w dobrej szkole -- ja po dwoch latach jestem na ostatnim etapie nauki przygotowujacym do studieprøve, a nie mam z kim w domu cwiczyc, wiec mozna. Ale o szkolach dunskiego to mamy osobny, przyklejony temat w dziale "Kopenhaga", zachecam do lektury.

axel:
dzieki Tula poczytam, tylko problem ze mna jest taki ze ja nie moge isc do szkoly, bo nie posiadam tutaj zameldowania, ani zoltej karty, mam tylko cpr nr, a o sprogcenter to mi znajomi mowili co tam sie ucza, a Ty gdzie chodzisz? lub chodzilas?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej