Regionalne > Kopenhaga

Szkola

<< < (2/2)

Tula:
Chodzilam do trzech roznych szkol: nieistniejacego juz KISSa, Studieskolen i teraz na module szostym jestem w IA Intensiv.

A co do Ciebie, postaralabym sie o meldunek i zolta karte, bo oczywiscie mozesz zaczac w takim centrum (koszt 100 dkk na miesiac, zajecia trzy razy w tygodniu, jak wyczytalam), ale pytanie, czy i ile Ci to da. Skoro namawia Cie jakas znajoma, wez ja pod pache, idzcie razem i sie zorientujcie, czy to jest miejsce, ktore Wam odpowiada.

axel:
ja bym z checia zalatwila ta karte, i meldunek, ale moj facet twerdzi ze mi to nie potrzebne, on jest tu od dziecka, teraz nie pracuje bo stracilam prace, szukam innej ale ciezko jest, wiec tym bardziej karty nie dostane, mam zamiar tam pojechac w pon, i zorientowac sie co i jak dzieki Tula pozdrawiam

Tula:
 :o Ciekawy to musi byc czlowiek, ktoremu nie zalezy ani na zameldowaniu, ani na ubezpieczeniu zdrowotnym swojej dziewczyny... Zebys sie nie obudzila z reka w nocniku, Axel, bo bedzie za pozno. Poki co -- powodzenia :)

axel:
Tula jeszcze jedno pytanie i mnie nie ma:) teraz dopoki nie znajde pracy, nie mam szans na ta karte? jak to jest szukalam kiedys na forum ale nic nie znalazlam, moze wiesz?  co teraz powinnam zrobic? dzieki pozdrawiam

Tula:
Nie wydaje mi sie; nie wiem, jak to jest po zmianie przepisow, ale wczesniej dostawalo sie karte po pokazaniu kontraktu i pozwolenia na pobyt i prace w Danii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej